• avtorski trening viit

    treninge izvajamo že 13 let
  • varna vadba

    treningi v dvorani in spletni posnetki
  • Strokovno vodenje

    uni. dipl. prof. športne vzgoje

Danes veliko pozornosti namenjamo večjim mišičnim skupinam in delom telesa, ki se nam zdijo vizualno bolj izpostavljeni. Pozabljamo pa na tiste dele, ki so zaslužni za dobro funkcioniranje našega telesa. Verjamem, da je že vsak med vami slišal za pregovor o verigi ki pravi, »da je veriga močna toliko kot je močen njen najšibkejši člen«. In po takem principu deluje tudi naše telo. Nič vam ne koristijo velike mišice, če se ne morete niti pred kloniti, da bi si zavezali vezalke. Veliko pozornosti pri “modernih” vadbah se namenja treningu moči in vzdržljivosti. Kaj pa ravnotežje, gibljivost, propriocepcija… Kaj pa čiste osnove pravilne drže telesa? Kaj pa ohranjanje mobilnosti vaših sklepov? Kaj pa načeli počitka in regeneracije? O vsem tem in še veliko praktičnih nasvetov boste dobili na treningu VIIT.

VIIT = »Vodeni Interdisciplinarni Intenzivni Trening«, je avtorsko delo. Na treningu VIIT so izbrane vaje in načela različnih športnih zvrsti, s katerimi vplivamo na vse segmente splošne kondicijske pripravljenosti. Združila sem moje strokovno znanje in bogate izkušenj iz prakse.

VIIT je zasnovan tako, da izredno hitro vpliva na boljšo kondicijsko pripravljenost telesa in nam omogoča hitro transformacijo telesa. Vsebuje elemente funkcionalne vadbe, mobilnosti, metaboličnega treninga in tudi zametke joge, pilatesa, atletike, gimnastike, baleta ter ritmike. V eni uri vadbe, gibanja izpeljemo tako, da kar se da celostno vplivamo na naše telo. Za skladnost gibanja so zaslužne različne gibalne sposobnosti od gibljivosti, ravnotežja, preciznosti, koordinacije, hitrosti, moči in vse do vzdržljivosti, agilnosti ter propriocepcije. Vse je potrebno uravnotežit oz jih razvijati po nekem dopolnjujočem konceptu, kar je tudi eno izmed pomembnejših načel treninga VIIT.

VIIT je bil formiran zame, ki sem se po treh porodih vračala v formo. Ob iskanju primerne vadbe zase na trgu nisem našla ustrezne. Zaradi »poklicne deformacije« sem želela vadbo, ki bi imela celostni pristop, kar se tiče splošne kondicijske pripravljenosti. Iskala sem takšno vadbo, ki bi zajela vse gibalne in funkcionalne sposobnosti. Prav tako ni bilo vadbe, ki bi imela celostni pristop glede na samo telo, da ni poudarek samo na trebuhu, stegnih in zadnjici ampak, da se krepijo tudi t.i. »pozabljeni deli telesa« vrat, zapestja, gležnji, stopala, prsti na rokah in nogah… In tako je nastal VIIT.
NAROČNINE TRENINGOV VIIT

Čas zase, je neprecenljiva investicija za danes in jutri.

Alenkine uvodne misli

Vadeče moramo obravnavati kar se da celostno in po načelu vsestranskega razvoja. Moja želja je, da se posameznik aktivno in zavestno vključi v proces spreminjanja ter sprejme gibanje kot pomemben del vsakdanjega življenja. Zato v »Alenkinih uvodnih mislih« nekaj minut pred samim treningom namenim izobraževalnim vsebinam, ki se ne nanašajo samo na področje treniranja ampak vključujejo tudi druga področja, ki pomembno vplivajo na vaš napredek na treningu in v življenju na splošno.

Predogled treninga

Ste vedeli, da disfunkcionalno stopalo in slabo mobilni kolki povzročajo en kup težav, ki se lahko pojavijo z leti. Več si lahko pogledate v videu…

Predogled treninga

Bolečine v hrbtu, lahko saniramo, če se zavedamo od kod izvirajo in seveda ob upoštevanju nekaj preprostih pravil. Poglejte si katerih…

Predogled treninga

Ropotanje in škrtanje v sklepih. Zakaj se pojavi in kaj lahko naredimo, da stanje izboljšamo?