Vikend zate 2023

Objavljeno: 10/10/2023
Avtor: Alenka Ružič Jovović

10. jubilejni dogodek VIKEND ZATE 2023.

Kdaj
6. - 8. oktober 2023
Kje
Hotel Ambasador 5*, Opatija
Program 2023

JUBILEJNI 10. VIKEND ZATE

Ob 10. obletnici Vikenda zate vas bomo gostili v enem najlepših hrvaških mest ob morju, v mestu Opatija. Šarmantno mesto s številnimi parki, idiličnimi vilami, butičnimi trgovinicami in čudovitim sprehajališčem Lungomare. V neposredni bližini centra Opatije se nahaja Hotel Ambasador 5*, popolnoma prenovljen hotel v stilu tradicionalne elegance. Vse sobe so luksuzno opremljene, kulinarika vrhunska, velnes se razteza na 1300 m2.


Dogodek je namenjen vsem, ki potrebujete krajši oddih in odmik od vsakdanje rutine in hitenja. Za vas pripravljamo program, ki bo aktualen, izobraževalen, zabaven, sproščujoč in tak, da boste kljub vsemu našli čas za klepet z najboljšo prijateljico, ali pa samo mir in čas zase. Vikendi zate so namenjeni prav vsem in za udeležbo ne potrebujete določenega gibalnega predznanja.Alenka Ružič Jovović

Življenje je ravnovesje. Je umetnost skladnosti. Vzemite si čas in naredite nekaj samo zase. Zadihajte z mano in si naberite novih moči. Veselim se že 10. Vikenda z vami!

Alenka Ružič Jovović je ustanoviteljica V formi z Alenko, prof. športne vzgoje, ambasadorka aktivnega življenja avtorica vadbe VIIT. Sama pravi, da je običajna ženska, partnerka, mamica trem in mačeha dvema srčkoma, ljubiteljska kuharica in vrtnarka … Ne verjame v skrivne recepte in bližnjice za boljše življenje, hkrati pa močno verjame, da si z ustreznim znanjem lahko olajšamo marsikatero pot do cilja in dosežemo vse, kar si močno želimo.  Več o Alenki preberite TUKAJ.

Vadba: VIIT soft

VIIT soft je »mehkejša« oblika treninga VIIT, primerna za vsakogar. Tudi, če imate zaradi poškodb določene omejitve ali če že dolgo niste izvajali nobenih vadb, pa tudi za starejše posameznike. Prebudili bomo celo telo, aktivirali vse mišice in sklepe, se dobro pretegnili in tako pripravili telo na super vikend.

Najbolj zaželeno predavanje v 10. letih: O »zdravi« prehrani

Da morajo biti v prehrani makro sestavine uravnotežene, že vemo. Kako pomembne so v prehrani beljakovine, tudi že vemo. Da sladkor, gluten, bela moka itd. niso nekaj kar ne smemo niti pogledati do konec življenja, vemo. Da živila ne delimo na zdrava in nezdrava, je popolnoma jasno. Da ogljikovi hidrati niso strah in trepet, mogoče tukaj kdo še ni popolnoma prepričan … Ampak brez skrbi bomo govorili tudi o tem. Glavno vodilo predavanja pa bo, da vam pokažem, kaj vse te ugotovitve pomenijo v praksi in kako jih lahko vnesete v svoje prehranjevanje, da ne boste nikoli več v dilemi.

Ana Mikuž

Ana Mikuž je lastnica distribucije Terranova, Novexpert za Slovenijo in Hrvaško ter vodja globalnega poslovnega razvoja Terranova.

Predavanje: Ženska ženski

Ločevanje dejstev od fikcij na področju kozmetike in prehranskih dopolnil.

V dolgoletni karieri na področju distribucije prehranskih dopolnil in kozmetike sem se veliko naučila, še več napak naredila, da bi na koncu prišla do spoznanj, ki me vodijo skozi poplavo izdelkov na trgu, z veseljem jih delim z vami na Vikendu zate.

Z najboljšimi nameni se oziramo po ponudbi. Police se šibijo pod različnimi prehranskimi dopolnili in kozmetiko v katerih sta po navadi samo ena ali morda dve aktivni sestavini. Sprašujemo se, kaj bi izbrale: kolagen ali kolagen z vitaminom C ali si kupimo tudi MSM ali raje hialuronsko kislino? Resignirano ugotovimo, da nimamo pojma, kajti prehranska dopolnila in kozmetika, namenjena prehranjevanju največjega organa, kože, sploh nimajo podobne sestave. Kako naj izberemo in sestavimo optimalno kombinacijo hranil za kožo, lase in nohte. Kaj dodati, da bo polt sijoča, koža napeta od oči do stegen, sveža in navlažena kot pomladno listje po dežju, zaščitena pred negativnimi vplivi UV sevanja, zdravo rožnata, brez nečistoč in nepravilnosti? Kaj dela lase lesketajoče, močne in voljne, da so žlahten okvir našega obraza? Kako okrepiti nohte, izpostavljene vodi, čistilom, pralnim sredstvom, lakom, katera hranila ustvarijo svetleče gladke kot najfinejši porcelan?

S pomočjo znanstvenih dognanj in preizkusov na lastnih kožah bom na zgornja vprašanja poskusila v kratkem 45. minutnem dialogu, ki sem ga naslovila Ženska ženski odgovoriti.
Veselim se snidenja z vami!
Ana Mikuž

Julia Kaja Hrovat

Za blagovno znamko JKH Identity stoji Julia Kaja Hrovat, večkrat nagrajena modna oblikovalka. Z vizualnim prenosom simbolov iz kulturne dediščine in arhitekture ustvarja oblačila, s katerimi želi poudarjati identiteto slovenskega naroda in njegovo zgodovino in s tem ustvarjati trajnostna oblačila z močno sporočilno vrednostjo. Blagovno znamko JKH identity pa dopolnjujeta še dve liniji. Artisinal, so kosi, ki nastajajo iz starih tekstilij - prti, zavese, pregrinjala, ki dobijo novo vlogo, postanejo oblačilo. SlovETNO pa je linija unisex športnih oblačil iz organskega bombaža in visoko kakovostnih športnih materialov.

Ana Cajhen

Moja zgodba je preprosta. Sem Ana Cajhen, ljubiteljica tradicije, zgodovine in kulturne dediščine lokalnega okolja. Spoštujem delo človeških rok in šivanje slamnikov, po postopku mojih prednikov, to me izpopolnjuje, mi daje zagon in vnemo, da ohranjam domžalsko tradicijo, ki jo preoblikujem v novodobne trende. Slamnikarstvo združuje vse moje ljubezni, strast do zgodovine in umetnosti, užitek pri ročnem ustvarjanju in je popolnoma ekološka panoga.

V zadnjih letih se povezujem s slovenskimi modnimi oblikovalci v projektih Vili van Style in se v kombinaciji z JKH identity in Bubalina design studio udeležujem slovenskih modnih revij (Ljubljana, Maribor, Novo mesto). Sem prejemnica nagrade LJFW wow 2022 za SUSTAINABILITY (sodelovanje z JKH identity), 2021 pa sem bila nominirana za Elle Style Awards v kategoriji ZELENO. Leta 2023 sem postala nosilka nesnovne kulturne dediščine Slamnikarstvo na Domžalskem, ki je vpisan v registru Ministrstva za kulturo.

Moji izdelki, ki imajo certifikat Art&Craft Slovenija, nosijo sporočilnost o zavedanju zgodovine in tradicije, pozdravljajo delo človeških rok in ročne spretnosti, so čudovit spomin na vse naše prednike, hkrati pa želim ponuditi slamnik, ki je moden in nekaj posebnega.

Vsi izdelki so izdelani iz prave slame, na posebni mašinci stari preko 100 let in to po postopku, ki je v rabi od leta 1874. Izdelki so tudi ekološki, kar je danes redkost, saj se utapljamo v ponudbi sintetičnih poletnih naglavnih pokrival in nenazadnje, vsi izdelki so unikati, ki nosijo delček mene!

Modna revija: JKH identity in Ana Cajhen

Ljubljana, mesto med alpami in morjem je dom JKH identity (www.jkh-identity.com) studia, kjer nastajajo kosi sodobne identitete. Neizčrpen vir inspiracije je slovenska kulturna dediščina, simboli, tekstil in mitologija. Avtorski potiski in tekstilne tehnike, ki so sestavni deli vsake kolekcije, so sodobne interpretacije naše skupne dediščine. Oblačila so oblikovana s trajnostnim pristopom, na način, da žensko popeljejo iz dneva v noč, v vrtincu barv in vzorcev iz naravnih in ekoloških materialov.

Mark Ž. Strle

Prvih 50 udeleženk, ki bodo vplačale dogodek, prejme individualen vpogled našega posebnega gosta na Vikendu zate, Marka Ž. Strleta, ki je priznan motivacijski govornik, certificiran coach, hipnoterapevt in avtor. Pred več kot 10 leti je zapustil uspešno kariero televizijskega voditelja in se ponovno znašel na poti svojega osnovnega poslanstva na področju človeške psihe in človeškega potenciala. Veliko znanja in izkušenj je pridobival na otoku Bali, kjer je uspešno združeval znanja energetskih terapij vzhoda z zahodnjaškimi terapevtskimi pristopi. Njegovo delo je posvečeno izboljšanju zavedanja in duhovni rasti tako posameznika kot družbe. Mnogi sledijo Markovemu delu, zavedajoč se, da gre za dolgoletno duhovno rast posameznika, ki jo je začel že leta 2000, ko je izšla njegova prva knjiga Odgovori. Na individualnih terapijah in delavnicah poučuje in izobražuje ljudi, ki si želijo vedeti in razumeti več.

Kaj je balijski blagoslov - arati?

Balijski blagoslov je tradicionalna hinduistična praksa, ki se izvaja na indonezijskem otoku Bali, znanem po svoji bogati verski in duhovni tradiciji. Blagoslovi se tam izvajajo kot pomemben del vsakdanjega življenja. To je obred, pri katerem duhovni vodja izvaja blagoslov z namenom, da bi zagotovil srečo, zdravje, uspeh, različne vidike blaginje in zaščito pred zlimi silami za posameznika ali skupino. Med blagoslovom se uporabljajo različni ritualni predmeti, kot so cvetovi, kadila, zrna riža, sadje in drugi simboli. Balijski blagoslov, ki se lahko izvaja ob različnih priložnostih druženja in slovesnostih, ima globok duhovni pomen, saj ljudje verjamejo, da lahko s povezovanjem z božanstvi in izvajanjem teh ritualov dosežejo notranji mir, harmonijo in blaginjo. Blagoslovi prinašajo tudi občutek povezanosti s skupnostjo in okrepijo družbene vezi, hkrati pa je to priložnost za osebno refleksijo, umiritev uma in pridobitev globljega vpogleda v duhovno plat življenja.

Tina Podgrajšek

Svojo ljubezen do cvetja sem odkrila nekaj let nazaj. Šopki so bili že od nekdaj stalnica na domačih omizjih, še posebej tisti, nabrani na domačem vrtu. Leto 2021 je bilo prelomno v marsikaterem pogledu, in takrat se je tudi začela zgodba s Cvetilnik.si ( povezava). Glede na izbiro na slovenskem trgu ter prostorske zmožnosti je bila odločitev, da ponudimo čebulice in gomolje višje kvalitete posebnih sort cvetlic na mestu. In tako nam je uspelo z odličnim dobaviteljem izpeljati uspešen začetek. Sproti smo dodajali izdelke – dodatke za vrt in dom in res smo, vedno znova, veseli vseh pozitivnih odzivov. Verjamemo, da ima vrtnarjenje in vse radosti, ki jih vrt ponuja, blagodejne učinke tako na nas, kot na okolje, ki nas obdaja. Nudimo celovito podporo z nasveti o sajenju in vzgoji rastlin, hkrati pa z našim delovanjem soustvarjamo "skupnost" ljubiteljev cvetlic, ki z izmenjavo znanj in izkušenj gradi mostove med različnimi vrtovi daleč naokrog.

Druženja s cvetjem: Delavnica za sproščanje

Vrtnarjenje ni namenjeno le gojenju rastlin za preživetje. Urejen dom in vrtovi so naše zatočišče, kjer se lahko spočijemo, sprostimo in povežemo z naravo. Vrtnarjenje lahko izboljša številne vidike duševnega zdravja, izboljšuje osredotočenosti in koncentracijo, pozitivno vpliva na naše razpoloženje, nas uči potrpežljivosti in hvaležnosti.

Gala sobotni večer z živo glasbo

Gala ples- Vikend zate 2023

Ob deseti obletnici se spodobi, da imamo poseben večer in zabavo z živo glasbo. Ne bomo razkrili preveč in naj podrobnosti ostanejo zavite v tančico skrivnosti. Večerja, bo malenkost bolj slavnostno obarvana. Dress code: »Antique – Black&Gold«. Več pa ne razkrijemo.

Gala večer- Vikend zate 2023

Ženski bazar

Dogodek, kjer boste našli vse za žensko dušo. Raznolike stojnice bodo pokrila področja, ki so nam ženskam, ljuba. Uživali boste lahko v: modi, obutvi, kozmetiki, prehranskih dopolnilih, športnih pripomočkih… Ne bo manjkal pa niti kotiček z eteričnimi olji, kotiček za rože in vrt, pa sladki kotiček…

Xenia Design

Ksenija Vrbanić - Xenia Design

Znamko Xenia Design je leta 1986 ustanovila Ksenija Vrbanić in od takrat nepreklicno spremenila smer hrvaškega modnega oblikovanja ter hrvaško modo vpisala v svetovni modni koledar.

Z inovativno in nekonvencionalno konstrukcijo oblačil, v kombinaciji z ekskluzivnimi materiali in edinstvenim stilom, XD ponese klasično oblačenje v novo dimenzijo, dimenzijo XD. Naše poslanstvo je ustvariti oblačila, ki bodo ustrezala potrebam sodobnega kupca, in temelji na 35-letni tradiciji inovativnega oblikovanja, vključno z novimi proizvodnimi tehnologijami ter trajnostno in okolju prijazno proizvodnjo ter recikliranimi tkaninami. Želimo, da se stranke ob nošenju XD počutijo udobno, samozavestno in ženstveno. Kolekcije so oblikovane in v celoti proizvedene na Hrvaškem in tako je že od ustanovitve znamke.

Xenia Design

Kolekcije Xenia Design so na voljo v več kot 300 trgovinah po vsem svetu in štirih XD prodajnih mestih na Hrvaškem.

Bernarda Babnik

Bi lahko začetek svoje samostojne podjetniške poti posnela kot sladko lepo romanco? Predstavljajte si: pred več kot desetimi leti sem na plaži ob šumenju morja v zahajajočem soncu prebirala knjigo Življenje je za pop****t prekratko. Padla je odločitev: grem na svoje! In morje je zabučalo … Nisem si čisto dobro predstavljala, v kaj se spuščam, a ni mi žal, čeprav se, iskreno rečeno, še danes kdaj pa kdaj ˝lovim˝.

Laboratoires Asepta iz Monaka, ki letos praznujejo že osemdesetletnico delovanja, so med priznanimi podjetji v svetu lepote in skrbijo za zdravje in udobje od glave do peta. S svojimi izdelki so me najprej očarali in nato dokončno začarali. Danes jih z veseljem in ponosom predstavljam v lastni spletni trgovini Lepoteka.si, lekarnah in izbranih kozmetičnih salonih. Vabim te, da se pridružiš velikemu številu zadovoljnih uporabnikov – od glave do peta.

Utrinke preteklih Vikendov zate si lahko pogledate v videu.