Vikend zate 2022

Objavljeno: 10/10/2022
Avtor: Alenka Košir

Že 9. tradicionalni dogodek VIKEND ZATE 2022.

Kdaj
30. 9. - 2. 10 / 7. 10 - 9. 10 2022
Kje
Atlantida Boutique Hotel, Rogaška Slatina
Program 2022

Vikend zate 2022

Deveti tradicionalni dogodek VIKEND ZATE 2022 bo v Rogaški Slatini, enem najbolj znanjih naravnih zdravilišč v Sloveniji. Tokrat v znamenju magnezija, naravne mineralne vode, bosonoge hoje, meditacije, gibanja, vrhunskega kristala in druženja v čudovitem hotelu Atlantida Boutique Hotel s 5*. Razpisana sta dva termina:

30. 9. - 1. 10. 2022 in 7. - 9. 10. 2022


V petek popoldne vas bomo pričakovali na recepciji hotela Atlantida Boutique 5* od tretje ure dalje, da se v miru nastanite v svojih sobah.

Po uvodni predstavitvi dogodka in meditaciji »Potovanje skozi zvočne vibracije«, bo sledilo druženje na in po večerji.

Soboto bomo začeli z jutranjo vadbo VIIT v naravi, po kateri se bomo odžejali z mineralno vodo Donat Mg v Medicinskem centru Rogaške Slatine.

Nadaljevanje dneva bo obarvano z magnezijem, sproščanjem, druženjem, pridobivanjem obilice novih informacij, ko se bo dan prevesil v večer v družbi Chandon Garden Spritza in Steklarne Rogaška.

Nedeljsko jutro bomo začeli aktivno, nadaljevali z zajtrkom in po njem imeli možnost na stojnici Steklarne Rogaška vgravirati svoje ime ali ime svojih ljubljenih na enega izmed njihovih čudovitih steklenih izdelkov.

V nadaljevanju bodo sledila predavanja o zdravih stopalih, pravilni izbiri obutve in o ustrezni negi stopal.

Po predavanju bo spet čas za SPA sprostitev do poznega popoldneva.

Seveda pa to ni vse. Tudi tokrat bodo z nami številni sodelujoči partnerji, ki so za vas pripravili lepa, uporabna in vredna darila.

Predavatelji na Vikend-u zate 2022

Alenka Košir

Alenka Košir je ustanoviteljica V formi z Alenko, prof. športne vzgoje, ambasadorka aktivnega življenja avtorica vadbe VIIT. Sama pravi, da je običajna ženska, partnerka, mamica trem in mačeha dvema srčkoma, ljubiteljska kuharica in vrtnarka … Ne verjame v skrivne recepte in bližnjice za boljše življenje, hkrati pa močno verjame, da si z ustreznim znanjem lahko olajšamo marsikatero pot do cilja in dosežemo vse, kar si močno želimo. Spremljate jo lahko na Facebook in Instagram strani @vformizalenkokosir.

Več o Alenki preberite TUKAJ.

PREDAVANJE: Zdrava/funkcionalno stopalo je temelj za zdravo/funkcionalno telo.

Težave kot so: plosko stopalo, trn v peti, halux valgus, Mortonov nevrom, položaj pretirane pronacije ali supinacije, kladivasti prsti, krempljasti prsti… nastanejo v prvi vrsti zaradi neustrezne obutve. Ljudstva, ki ne nosijo obutve, se v zelo majhnem odstotku srečujejo s težavami stopal, medtem ko so omenjene težave v moderni civilizaciji izredno pogoste. Poleg neustrezne obutve bi rada izpostavila tudi drugi vzroke: premalo gibanja, pretežno sedeč življenjski slog, prevladujoča hoja po ravni in trdi podlagi ter seveda tudi dedni faktor. Žal se pri odpravljanju težav s stopali vse prevečkrat izgovarjamo le na dedni faktor, ki pa nima tako velikega vpliva, kot se mu rado pripisuje.

V Sloveniji je stanje glede zdravja stopal zaskrbljujoče, saj so bolečine v gležnju in stopalu pogoste pritožbe bolnikov v ambulanti družinske medicine. V splošni populaciji se s tovrstnimi težavami srečuje vsak četrti do peti človek.

Jutranji VIIT v naravi, vas bo aktiviral za dober začetek dneva in je primeren tudi za začetnike. Prebudili bomo celo telo, se nadihali svežega zraka, pognali kri po žilah in naredili vaje za mobilnost celega telesa.

Matteo Passigato

Matteo Passigato je strasten učenec Njegove Svetosti, Dalaj Lame. Zadnjih trideset let se profesionalno posveča snemanju dokumentarcev z Njegovo Svetostjo o tematiki, ki se nanaša na znanost uma. Matteo je tudi učitelj Prana Kriya Joge, prana terapevt in intuitivni zdravilec. Z meditacijo: »Potovanje skozi zvočne vibracije« bo udeležence po delavnem tednu v prvi vrsti umiril.

Meditacija: Potovanje skozi zvočne vibracije.

Matteo nas bo popeljal na potovanje z zvočnimi vibracijami in pesmimi, da bi izkusili sprostitev in povezavo z našim najglobljim jazom.

Ana Mikuž

Ana Mikuž je lastnica distribucije Terranova za Slovenijo in Hrvaško ter vodja globalnega poslovnega razvoja Terranova. Prav letos je blagovna znamka prejemnik Queens Award za razvoj.

Predavanje: Magnezij - magičen kot življenje.

Če bi morali izbrati mineral, brez katerega se ne zgodi skoraj nič, bi izbrali magnezij, igra pomembno in osrednjo vlogo v telesu. Potrebuje ga prav vsaka celica, zato nekateri menijo, da gre za enega najbolj podcenjenih in spregledanih mineralov. Kot koencim je potreben za delovanje kar 300 encimov, ki uravnavajo različne funkcije - krčenje mišic, prenašanje živčnih signalov po živčevju do mišic, nastajanje živčnih prenašalcev. Udeležen je v procesih uravnavanja krvnega sladkorja in krvnega tlaka, kadar ga primanjkuje, srčna mišica ne zna biti v svojem običajnem taktu. Če pogledamo na njegovo koncentracijo iz zornega kota tkiv in organov, je največ magnezija v mišicah in kosteh. Največkrat se ljudje za dopolnjevanje z magnezijem odločajo ravno v primerih izgube kostne mase, mišičnih krčev ali sproščanja mišic po fizični aktivnosti.

 • Na izobraževanju se bomo dotaknili problematike subkliničnega pomanjkanja magnezija, ste namreč vedeli, da tudi če ga je v krvi dovolj, ni nujno, da je tako tudi v celici, kjer ga najbolj potrebujemo?
 • Dotaknili se bomo svojih krožnikov in spregovorili o tem, katera živila onemogočajo dobro absorpcijo magnezija ter kako sestaviti naš krožnik, da ga sploh zaužijemo?
 • Kakšne oblike magnezija poznamo ter kako med množico najti sebi ustreznega med prehranskimi dopolnili, katera so vprašanja, ki si jih moramo zastaviti pred nakupom in na katera nam morajo znati strokovnjaki odgovoriti?
 • Naše predavanje je namenjeno praktičnemu razumevanju ter izboljšavi kvalitete življenja s pomočjo izdelkov, ki jih distribuiramo – Terranova prehranskih dopolnil.

Sinta Soekadarova

Ponovno bo z nami Alenkina dolgoletna prijateljica Sinta Soekadarova. Sinta je mama, osebna trenerka, učiteljica joge in učiteljica gibanja. Na Vikendu zate se nam je prvič pridružila leta 2017 in navdušila s svojo delavnico joge. Letos je za vas pripravila prav posebno joga delavnico: "Doživite pomen velikega OM!" Joga delavnica je primerna tudi za začetnike.

Več o Sinti preberite TUKAJ.

Joga delavnica: Doživite pomen velikega OM!

Za besedo OM ni natančnega dobesednega prevoda. V širšem smislu izraža:

 • Vse, kar je bilo.
 • Vse, kar je.
 • Vse, kar še bo.

OM pomeni preteklost, sedanjost in prihodnost hkrati. Velja za prvinski zvok ob nastanku vesolja. Vsebuje vse informacije vesolja, iz katerih lahko nastane kreacija/kreativnost. Na nas deluje kot generator življenjske energije. Ob počasni izgovarjavi besede OM se pojavijo vibracije v telesu. Te vibracije prebudijo zavest meditacijske prakse in ustvarjajo harmonijo telesa, uma in duha.

Katja Vogrinec

Katja Vogrinec je doktorica znanosti s področja gradbeništva, ki jo je pot v bosonogo obutev zanesla čisto po naključju. Z njo se je prvič seznanila v začetku leta 2016, ko je iskala rešitev za diastazo rektusov po porodu. Preko tujega poporodnega programa je spoznala vpliv obutve na delovanje celotnega telesa in takrat jo je bosonoga obutev popolnoma zasvojila. V tem času je preizkusila že številne modele različnih bosonogih znamk ter s svojimi nasveti znamkam pomagala tudi bo izboljšav.

V svojem prostem času je so-skrbnica slovenske skupine za bosonogo obutev (Bosonogi čevlji klepet & prodam/kupim) ter avtorica bloga www.bosenogice.si. Spletno stran, ki je namenjena izključno bosonogi obutvi, je ustanovila z namenom, da svoje bogate izkušnje z bosonogo obutvijo deli z vsemi, ki bi jo želeli preizkusiti in ne vedo, kje in kako začeti. Katjo lahko spremljate tudi na njenem Instagram (@bosenogice) in Facebook profilu.

Predavanje: Kako izbrati svojo prvo bosonogo obutev?

Ob nakupu bosonoge obutve se pojavljajo številna vprašanja in dileme, ki jih bomo med predavanjem zalo natančno obdelati tako, da boste šli v nakup prve bosonoge obutve suvereni.

 • Kaj je bosonoga obutev?
 • Kakšen naj bo prehod na bosonogo obutev?
 • Na kaj moramo biti pozorni, pri nakupu?
 • Kako pravilno izmerimo stopalo?
 • Izbor blagovne znamke glede na tip stopala?
 • Kaj pa pozimi?

Utrinke preteklih Vikendov zate si lahko pogledate v videu.