Vikend zate 2017

Objavljeno: 06/10/2017
Avtor: Alenka Košir
Kdaj
6. - 8. / 13. - 15. oktober 2017
Kje
Falkensteiner Hotel & Spa Iadera - Zadar
Program 2017

Življenje nas vodi po različnih poteh in v želji po novih doživetjih se nam dogaja, da je lahko kaj kmalu vsega preveč. Delamo, hitimo, skrbimo za druge in se razdajamo vse povprek. Kje v tej zgodbi smo mi? Kje v tej zgodbi si ti? Si znaš vzeti čas samo zase? Čas za uživanje v dobri hrani in družbi? Čas za razvajanje telesa s tem, da mu v dnevu nameniš kakšno minuto več za gibanje, kar bo neprecenljiva naložba za tvojo prihodnost. Čas, ko se čas ustavi, misli se umirijo in ti lahko zadihaš s polnimi pljuči ter si napolniš baterije za vse izzive, ki te še čakajo.

Če si tudi ti med tistimi, ki potrebujemo krajši oddih, se mi pridruži na že petem tradicionalnem dogodku VIKENDU ZATE 2017. Zadihaj z mano in naredi nekaj zase. Vikend zate je namenjen prav vsem in za udeležbo ne potrebujete določenega gibalnega predznanja.

Tokrat se prvič vračamo na isto lokacijo v Zadar, v hotel Falkensteiner Hotel & Spa Iadera*****, s čudovitim pogledom na morje, izbrano kulinarično ponudbo, 6000 m² velikim Acquapura Black & White SPA-jem s hamam turško kopeljo, panoramsko podzemno finsko savno in odličnimi sprostitvenimi Spa tretmaji. Utrinke z lanskoletnega dogodka si lahko pogledate v videu.

Napovednik za Vikend zate 2017 - Zadar.

Program, ki smo ga letos pripravili za vas bo drugačen, saj smo dodali vsebine, ki jih doslej še ni bilo. Od joge za začetnike s Sinto Soekadarovo, do delavnice in individualnih svetovanj za ličenje z Majo Judež. Obe sta strokovnjakinji na svojem področju in ženski ki ju zelo cenim.

Sinta Soekadarova

Iz tujine se nam bo tokrat pridružila Sinta, moja dolgoletna prijateljica, mama, osebna trenerka, joga učiteljica in učiteljica gibanja, ki bo našem dogodku doprinesla prav posebno vrednost. Sinto je težko opisati samo z nekaj besedami, saj je ženska z mnogo talenti, ki so jo v življenju vodili po različnih poteh. Sama je svojo predstavitev strnila v nekaj stavkov.

“As a professional dancer and model for 23 years, my credits include Seal, Robbie Williams, Gabrielle, Nelly, starring in stage productions like Chicago and Peter Pan. I started my career as Wonder bra girl in Germany 1993 and Jumped into a glass of Baileys in the international Baileys commercial directed by Michael Rooney .
My passion for fitness began when I won Miss fitness New York 2004 and I trained to be a personal trainer and now am a passionate natural movement coach and yoga teacher.
Yoga is like a moving meditation. It will improve your range of motion and works on building muscle strength, while increasing flexibility. It enhances and boosts stamina, helps in sharpening your focus and concentration and aids in restoring and rejuvenating your energy levels. When we focus on movement of the body and work with our breathing, we can surrender to the present.”

Maja Judež

Maja je po izobrazbi uni. dipl. sociologinja, vendar je svojo kariero gradila kot organizatorka dogodkov v marketingu. Kar 11 let se jim že aktivno posveča in se sproti tudi izobražuje. Obožuje, da je vse do potankosti organizirano in zatrjuje, da je skrivnost v detaljih.

Svojo poklicno kariero je nadgradila in svoj hobi spremenila v svoj posel. Je makeup artistka, ki je ustvarila že veliko število makeupov za razne priložnosti, kot so poroke, maturantski plesi, razne zabave, poleg tega pa je sodelovala tudi na raznih editorialih, modnih revijah in korporativnih fotografiranjih.

Organizira tudi delavnice ličenja za posameznice in skupine, ki želijo osvojiti osnove ličenja, osebnega makeupa in kako izbrati primerne produkte za ličenje ter kako ličila uporabljati.

Poudariti naravno lepoto ženske je njeno glavno vodilo. Naravna lepota je nekaj kar prihaja od znotraj in jo lahko s primernim makeupom izrazimo tudi zunaj. Največja nagrada za dobro opravljeno delo je zagotovo nasmeh na obrazu ženske, ko odhaja od nje.

Na delavnici “SKRIVNOST LEPOTE JE V TEBI – bodi to kar si!”, vam bo predstavila in prikazala tehnike, ki jih mora osvojiti vsaka ženska, da že zjutraj zažari in tako odide v svoj dan. Maja bo predavala o značilnostih obraza, uporabi ličil, priložnostnem makeupu in udeleženkam pokazala trike kako iz preprostega, dnevnega makeupa narediti večerni look. To kar mora obvladati vsaka prava dama!

Gašper Grom

Gašper Grom je diplomirani dietetik in priznan prehranski svetovalec z več kot 20-letnimi izkušnjami. Redno se izobražuje in sledi strokovnim znanstvenim izsledkom. V zadnjih letih večino svoje strokovne pozornosti namenja prehrani po načelih ketogene oziroma diete LCHF (low carb, high fat), saj gre za način prehranjevanja, kjer ni v ospredju samo oblikovanje telesa, temveč predvsem zdravje, dobro počutje in dolgoživost. Redno se udeležuje strokovnih konferenc o tovrstni prehrani (Metabolic Therapeutics, Tampa, ZDA; Low Carb Vail, Vail, ZDA; Low Carb USA, San Diego, ZDA …).

Pri sestavi prehranskih načrtov je osredotočen na posameznika, njegove psihofizične značilnosti in cilje, ki jih ta želi doseči. Svetoval je že več kot tisoč posameznikom. Je soavtor prve iz serije knjig Bemumast in tudi prve slovenske knjige o prehrani LCHF: Bemumast! Z uživanjem maščob do vitkosti in dobrega počutja.

V zanimivem predavanju »ABC prehrane LCHF«, bo Gašper predstavil osnove prehranjevanja LCHF (low carb high fat). Izvedeli boste, zakaj še dandanes mislimo, da so maščobe v prehrani škodljive in do česa nas je tako mišljenje pripeljalo. Pojasnil bo tudi, kaj sploh je prehrana LCHF, razbil nekatere mite o tej prehrani in opozoril na napake, ki jih pogosto opazi pri delu s strankami. Razkril bo odgovor na vprašanje, ali je ketogena dieta in prehranjevanje LCHF eno in isto ali ne, predstavil vse možne prednosti, ki jih odločitev za prehrano LCHF lahko prinese posameznikom.

Foto utrinki Vikenda zate 2016

Prvi termin

Drugi termin

Tretji termin