Vikend Zate 2024
Prijavnica Program

11. VIKEND ZATE

Z velikim veseljem vas vabim na tradicionalni 11. Vikend zate, ki bo potekal od 11. do 13. oktobra 2024 v Hotelu Ambasador 5*, v čudovitem mestu Opatija. Opatija je šarmantno mesto, znano po svojih številnih parkih, idiličnih vilah, butičnih trgovinicah, in čudovitem sprehajališču Lungomare. S svojo bogato zgodovino in prekrasnim obalnim ambientom je popolna destinacija za naš sproščujoč in navdihujoč vikend.

Dogodek bo potekal v prestižnem Hotelu Ambasador 5*, ki se nahaja v neposredni bližini centra Opatije. Hotel v stilu tradicionalne elegance ponuja luksuzno opremljene sobe, vrhunsko kulinariko in velnes center, ki se razteza na 1300 m².

Ta vikend je namenjen vam, drage dame. Krajši oddih, odmik od vsakdanje rutine in hitenja. Pridružite se mi na treh dneh popolne sprostitve, izobraževanja in navdiha. Program bo obsegal številne aktivnosti, ki vam bodo pomagale pri izboljšanju fizičnega in duševnega počutja. Vikendi zate so namenjeni prav vsem in za udeležbo ne potrebujete določenega gibalnega predznanja. Vabljene in dobrodošle.

Alenka Ružič Jovović


Vzemite si čas in naredite nekaj samo zase. Pridružite se mi na 11. Vikendu zate!

Alenka Ružič Jovović je ustanoviteljica V formi z Alenko, prof. športne vzgoje, ambasadorka aktivnega življenja avtorica vadbe VIIT. Sama pravi, da je običajna ženska, partnerka, mamica trem in mačeha dvema srčkoma, ljubiteljska kuharica in vrtnarka … Ne verjame v skrivne recepte in bližnjice za boljše življenje, hkrati pa močno verjame, da si z ustreznim znanjem lahko olajšamo marsikatero pot do cilja in dosežemo vse, kar si močno želimo. Več o Alenki preberite TUKAJ.

Vadba: VIIT

VIIT je bil formiran zame, ki sem se po treh porodih vračala v formo. Ob iskanju primernih vadb zase na trgu nisem našla ustrezne. Zaradi »poklicne deformacije« sem želela vadbo, ki bi imela celostni pristop, kar se tiče splošne kondicijske pripravljenosti. Iskala sem takšno vadbo, ki bi zajela vse gibalne in funkcionalne sposobnosti ter imela celostni pristop. Telo je celota in ne samo skupek trebuha, stegen ter zadnjice.

Predavanje: »Organizacija in priprava uravnoteženih obrokov«

Priprava obrokov je lahko izziv, tudi če veste, kako naj bi bili sestavljeni uravnoteženi obroki. Organizacija in priprava uravnoteženih obrokov zahteva nekaj načrtovanja in časa, vendar prinaša številne koristi za zdravje. S skrbno izbiro sestavin, načrtovanjem vnaprej in raznolikostjo obrokov lahko zagotovite, da boste vi in vaša družina uživali v hranljivih ter okusnih obrokih.

Ana Mikuž

Ana Mikuž je lastnica distribucije Terranova, Novexpert za Slovenijo in Hrvaško ter vodja globalnega poslovnega razvoja Terranova.

Predavanje: »Dolgoživost-uporabna znanja, za dobro in dolgo življenje«

Ločevanje dejstev od fikcij na področju kozmetike in prehranskih dopolnil. Pospešen napredek znanosti je v zadnjih letih prinesel veliko novih spoznanj na področju dolgoživosti, ki nam pomagajo razumeti, kako živeti dobro in dolgo. Kakšna so zadnja dognanja, prevedena na poljuden način, da znamo izbirati samo najboljše zase; bodisi, da so to dopolnila, gibanje ali pa živila.

Mojca Morya Malek

Sem raziskovalka življenja, starih kultur in njihovih izročil, ki so dar za človeštvo; popotnica, umetnica in glasbenica, plesalka, učiteljica in terapevtka, povezovalka svetov ...

Od rosnih let v iskanju dragocenih izročil potujem daleč in se skozi vse življenje izobražujem na različnih področjih osebne rasti. Z ljudmi delim, kar globoko ljubim in kar sem sama skozi dolgoletno prakso globoko izkusila. Velik del mojega dela je namenjen ženskam.

Začela sem pred skoraj 30 leti s številnimi programi, namenjenimi nosečnicam in pripravi na porod brez strahu. Sem učiteljica tantre in tao tantre za ženske. To področje raziskujem več kot 30 let in asistiram na mednarodnih učiteljskih izobraževanjih.

Pred več kot 20 leti sem v Slovenijo pripeljala gonge, himalajske pojoče posode in vrhunska izobraževanja na področju zdravilnega zvoka, v sodelovanju s svetovnim starešino gonga Don Conreauxom. Izobraževala sem tudi tedanjega predsednika države Janeza Drnovška in organizirala velike koncerte glasbe transformacije zavesti po gradovih Slovenije in v Postojnski jami. Z gongi sem nastopila na World Peace Summit v Cankarjevem domu, z njimi sem otvarjala Borštnikovo srečanje in festival Zlati Lev v Umagu, kjer sem tudi prejela grand prize.

Sem stvariteljica Meridijanske Zvočne Masaže s pojočimi posodami in mama Gong Karavane Miru, kjer se umetniki in zvočni terapevti iz vsega sveta srečajo v Sloveniji na izjemnem izobraževanju, nato pa skupaj potujemo skozi dežele nekdanje Jugoslavije in nudimo velike brezplačne koncerte, ki so namenjeni harmoniji in miru. Nastopamo na prostem, da tako naše sporočilo doseže kar največ ljudi.

Gibalna delavnica: »Preporod & Opolnomočenje skozi dih in gib«

Čakre so kolesa življenja v naših telesih. Sprejemajo, transformirajo in prevajajo prano, življenjsko energijo, potrebno za vse telesne in duhovne procese znotraj nas. Vsaka čakra je povezana z določeno žlezo z notranjim izločanjem, z določenimi organi, prav tako z določenimi čustveno-mentalnimi procesi. Kadar so ta kolesa polno živa in harmonična med seboj, smo zdrave in v ravnovesju. Naše življenje teče kot pretočna reka. Če se katerakoli od čaker oslabi, to vpliva na naše celostno zdravje, počutje in življenje.

Na delavnici bomo najprej odprle pretočnost svojih teles s starodavno prakso "Dih čaker", pri kateri, stoje v svobodnem gibanju telesa skozi intenzivno dihanje skozi čakre preporodimo celo svoje Bitje. Osvobodimo morebitni stres in kar nam ne služi več, v svoje telo pa sprejmemo ogromno sveže življenjske energije. Čakre se skozi ta dih preporodijo in se med seboj harmonizirajo.

Za tem se bomo predale "Plesu Čaker" svobodnemu gibanju telesa, pri katerem bo vsakič središče našega gibanja področje ene od čaker. V čutenju telesa in poglabljanju stika s svojim telesom bomo poglobile stik s seboj.

Obe praksi sta ekstatični, ključ je užitek.

Sledila bo Vajra - preprosta meditacija v gibu, ki uravnoveša vse polaritete znotraj nas in jača naš Steber Življenja. Učinek je notranja harmonija, mir in opolonomočenje.

Zvočna delavnica: »Razcvet Ženstvenosti skozi prakse Tao Tantre«

Negovalna, radostna, sočna delavnica Tao Tantričnih praks vodi v poglobljen stik s svojim telesom, s svojo ženskostjo.

V vsakodnevnem življenju, polnem aktivnosti, ženske včasih ali pogosteje pozabimo na "samo biti ... sprejemati ... ne delovati ...". Naše nedeljsko srečanje nas bo spomnilo na pomen tega in nam razkrilo darove, katere nam to prinese. Odprle bomo ekstatične poljane svojih teles in zalile njih polja. Ojačale bomo čutenje skozi čute svojih teles in odprle duri svoji izvorni ženski naravi.

Ključ starodavnih svetih ženskih praks je radost in užitek.

V drugem delu delavnice bo zvočna nega z gongom, šamanskim bobnom in glasom, ki bo ponudila globoko sprostitev in obilje nege.

Sinta Soekadarova

Sinta je mama, osebna trenerka, učiteljica joge in učiteljica gibanja.

Z nami je na Vikendu zate že od leta 2017 in zna navdušiti še tako goreče nasprotnike joge. Njene joga delavnice so take, da se jim samo prepustiš.

Več o Sinti preberite TUKAJ.

Mark Ž. Strle

Prvih 50 udeleženk, ki bodo vplačale dogodek, prejme individualen vpogled Marka Ž. Strleta, ki je priznan motivacijski govornik, certificiran coach, hipnoterapevt in avtor. Pred več kot 10 leti je zapustil uspešno kariero televizijskega voditelja in se ponovno znašel na poti svojega osnovnega poslanstva na področju človeške psihe in človeškega potenciala. Veliko znanja in izkušenj je pridobival na otoku Bali, kjer je uspešno združeval znanja energetskih terapij vzhoda z zahodnjaškimi terapevtskimi pristopi. Njegovo delo je posvečeno izboljšanju zavedanja in duhovni rasti tako posameznika kot družbe. Mnogi sledijo Markovemu delu, zavedajoč se, da gre za dolgoletno duhovno rast posameznika, ki jo je začel že leta 2000, ko je izšla njegova prva knjiga Odgovori. Na individualnih terapijah in delavnicah poučuje in izobražuje ljudi, ki si želijo vedeti in razumeti več.

Predavanje: »Kako živeti strast.«

Kako najti strast v sebi in kako s strastjo zaznamovati odnos do stvari okoli sebe. Predavanje o odnosih v katerih najdemo strast do življenja in kako z njo okužimo tudi druge.

Sobotni večer in zabava v stilu osemdesetih - dress code: »So 80s«

Gala ples- Vikend zate 2024

V soboto zvečer bomo imeli poseben dogodek, ki nas bo popeljal nazaj v legendarna osemdeseta leta. DJ, ki bo vrtel največje hite osemdesetih, ki bodo razvneli plesišče in vam pričarali nepozabno noč.

Gala večer- Vikend zate 2024

Da bo vzdušje še bolj avtentično, vas vabim, da se oblečete v stilu osemdesetih. Oblecite se v svoje najljubše neonske barve, navijte lase in pripravite svoje najbolj divje modne dodatke.

Gala večer- Vikend zate 2024 - pričeske

Pripravite se na nostalgično potovanje v čase neonskih luči, divjih pričesk in nepozabnih ritmov!

Sodelujoči partnerji