Za Vas odpiram serijo »Vikendov z Alenko«, kjer se bomo družile izključno manjša skupina udeleženk in moja malenkost. Manjše skupine omogočajo bolj osebno druženje in zato bo program ekskluzivno prilagojen samo Vam. Na teh vikendih ne bo zunanjih predavateljev in tako bomo od petka, pa vse do poznega popoldneva v nedeljo, preživele čas skupaj. Dragoceni čas, ko vam bom skušala predati vso pomembno znanje za katerega menim, da ključno vpliva na kvalitetno življenje. Ne verjamem v skrivne recepte in bližnjice za boljše življenje, a hkrati močno verjamem, da si z ustreznim znanjem lahko olajšamo marsikatero pot do cilja in dosežemo vse, kar si močno želimo.

Na Vikendu z Alenko, Vam bom na voljo za vprašanja, ki jih preko socialnih omrežjih ne morete postaviti in to v sproščenem, prijetnem ter mirnem okolju. Dogodek »Vikend z Alenko« se bo odvijal v Atlantida Boutique Hotel***** v Rogaški Slatini, ki ponuja vrhunske hotelske storitve, dizajnerski ambient, kvalitetno kulinariko in čudovito osebje. Dogodek bo diskreten, brez medijske izpostavljenosti in z bogatim programom.

TERMINI:
1. - 3. marec 2024 
5. - 7. april 2024 

24. - 26. maj 2024

Preberi odzive udeleženk

Alenka Ružič Jovović

Preberi več o meni

Program

Predavanje: Uredimo prehrano I. in II.

Vse kar morate vedeti, da si boste lahko sami oblikovali uravnotežen plan prehrane. Zaradi neustreznega hranjenja imamo dandanes dva ekstrema. Na eni strani debelost, na drugi strani podhranjena telesa. Da bi zadostili družbenim normam in želji po vitkem telesu, se v iskanju hitrih rešitev pogosto zatekamo k neustreznim dietam, ki naš organizem samo oslabijo. Znajdemo se v začaranem krogu, iščemo bližnjice in nabiramo »visoke obresti« na vse mikro poškodbe telesa v upanju, da dan poplačila še ni blizu.

Za začetek ne potrebujete veliko, le nekaj nasvetov, kot na primer:

 • Kaj sploh je uravnotežena prehrana?
 • Kako izberem način prehranjevanja v poplavi informacij?
 • Praktična priporočila in nasveti za uravnotežene obroke, ki vašemu telesu pomagajo pri obnovi in vam dajejo energijo.

Vadba: Jutranji VIIT prebujanje

Jutranji VIIT je idealna budilka in nas bo aktiviral za dober začetek dneva. Prebudili bomo celo telo, pognali kri po žilah in naredili vaje za mobilnost celega telesa. Mobilnost ni modni trend ampak je varna vadba s katero lahko ohranjamo vitalno telo tudi v kasnejšem življenjskem obdobju.

Predavanje: Nič ne uničuje telesa bolj kot ne gibanje

Premalokrat se zavedamo, kako premišljeno dodelan lokomotorni sistem je telo, ki je ustvarjeno za gibanje. Tkiva, ki so v rabi se obnavljajo, ostala hitreje propadajo. Američani imajo en odličen rek, ki pravi »If you don't use it you lose it!«. Telo ni potratno ampak je zelo racionalen, ekonomičen in prilagodljiv sistem. Če katerih izmed tkiv ne uporabljamo, se telo ne trudi z njihovo obnovo. Škoda, ki pri tem nastane je zelo obsežna in presega samo propadanje telesa.

Vadba: Trening za moč ni modna muha, je naložba v prihodnost – I. in II.

Moč je ena izmed pomembnejših gibalnih sposobnosti, od katere je v veliki meri odvisna vaša kvaliteta življenja, vaš športni rezultat, odsotnost poškodb in bolečin ter še bi lahko naštevala. Vadba z utežmi ni rezervirana samo za mlade ljudi, ki želijo izgledati kot bodybilderji ampak je izjemo učinkovito orodje za ohranjanje mišične mase, kostne mase, za vzdrževanje primerne telesne teže, za zaščito sklepov ...

 • Kako začeti trenirati z utežmi, ne glede na starost?
 • Katere so tiste vaje, ki dajo največji rezultat?
 • Vaje v praksi.
Predavanje: Zdravo/funkcionalno stopalo je temelj za zdravo/funkcionalno telo

Ljudstva, ki ne nosijo obutve, se v zelo majhnem odstotku srečujejo s težavami stopal, medtem ko so omenjene težave v moderni civilizaciji izredno pogoste. Poleg neustrezne obutve bi rada izpostavila tudi druge vzroke: premalo gibanja, pretežno sedeč življenjski slog, prevladujoča hoja po ravni in trdi podlagi ter seveda tudi dedni faktor. Žal se pri odpravljanju težav s stopali vse prevečkrat izgovarjamo le na dedni faktor, ki pa nima tako velikega vpliva, kot se mu ga rado pripisuje. Težave kot so: plosko stopalo, trn v peti, halux valgus, Mortonov nevrom, položaj pretirane pronacije ali supinacije, kladivasti prsti, krempljasti prsti… nastanejo v prvi vrsti zaradi neustrezne obutve. Ampak samo menjava obutve običajno ni dovolj.

Delavnica: Nega in samomasaža stopal

Stopala so izredno pomemben del telesa, ki mu moramo za dobro delovanje omogočati ustrezno nego 365 dni na leto. Tako kot skrbimo za kožo obraza ali za zobe, tako moramo skrbeti tudi za stopala. Ni težko in ne vzame nam veliko časa. Moramo pa bili dosledni in izbirati prave izdelke.

Trening: VIIT za pozabljene, a pomembne dele telesa

Danes veliko pozornosti namenjamo večjim mišicam in delom telesa, ki se nam zdijo vizualno bolj izpostavljeni. Pozabljamo pa na tiste dele, ki so zaslužni za dobro funkcioniranje našega telesa. Verjamem, da je že vsak med vami slišal za rek o verigi, da je močna toliko kot je močen njen najšibkejši člen. In po takem principu deluje tudi naše telo. Nič vam ne koristijo velike mišice, če se ne morete niti predkloniti, da bi si zavezali vezalke.

Delavnica: Pravilna drža in funkcionalna hoja; hrbtenica vam bo hvaležna

S staranjem prihajajo bolj do izraza naravni degenerativni proces, ki so prisotni tudi v hrbtenici. Pritiski na medvretenčne ploščice dodatno pospešijo degenerativne učinke in bolečine v hrbtenici marsikomu grenijo življenje. Reakcija ljudi, ki imajo težave je pogosta taka, da se še manj gibajo in tako iz dneva v dan slabšajo svojo situacijo.

 • Kako si pomagamo, če že imamo težave s hrbtenico?
 • Kako lahko zmanjšamo bolečino?
 • Kakšna vadba je primerna in kakšna vadba ni primerna.

Predavanje: Kako se spopasti z izzivi sprememb po 40. letu

Premenopavza in menopavza sta besedi, ki ju neradi izgovarjamo na glas. Gre za obdobje v življenju, ki prinaša s seboj določene težave kot so hormonska nihanja in upad hormonov, hitra in pogosta nihanja razpoloženja, upad libida, uhajanje urina, nepojasnjene bolečine v sklepih, glavobole, vročinska oblivanja, sarkopenijo, osteoporozo, pridobivanje odvečnih kilogramov, slabši spanec, suho kožo in sluznico itd.

 • Kateri so najpogostejši miti in resnice o menopavzi?
 • Kako si lahko pomagamo sami?
 • Kaj pa hormonska terapija?

Vabim Vas na aktivni vikend druženja, izobraževanja in sprostitve.
Atlantida Boutique Hotel

Odzivi udeleženk

Prijava Program