Distančniki za prste na stopalih - medicinski silikon

34,99 €

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 34,99 €

Določitev velikosti distančnika:

Stopalo ni samo del telesa. Je veliko več.

Distančniki za prste na stopalih - medicinski silikon

34,99 €

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 34,99 €


  Seznam želja

Opis

PAKET VKLJUČUJE
 • Torbico za shranjevanje.
 • Distančnik iz medicinskega silikona (par).
 • Darilo: gel distančnik (par).
 • Navodila za uporabo, vzdrževanje in prilagoditve.
VELIKOST

S, M, L

 • S za velikost noge 33 - 37
 • M za velikost 37 - 43
 • L za velikost 44+

Priporočila za določanje velikosti so okvirna in odvisna od dolžine ter širine stopala. Pri velikosti 37 bo tistim z ožjim stopalom najverjetneje bolj ustrezala velikost S, tistim s širšim stopalom pa velikost M. V kolikor ste v dvomih, katero velikost izbrati, si natisnite šablono s katero boste natančneje določili velikost primernih distančnikov. Določanje velikosti s šablonami je bolj natančna metoda kot so zgornja priporočila glede na velikost številke noge. Smo imeli že primer pri velikosti 39/40, ko je bil distančnik S bolj primeren kot M. Zato vam toplo priporočam, da velikost preverite s šablonami.

PDF šablona

BARVA

Bela

MATERIAL

Močan medicinski silikon brez lateksa, hipoalergen in antimikroben.

VZDRŽEVANJE

Distančniki so iz kvalitetnih materialov in se ob uporabi ne navzamejo vonja. Ob pravilni rabi, čiščenju in shranjevanju, vam bodo dobro služili dolgo časa.

POMEBNO:
 • Distančnike nanašamo in odstranjujemo vedno z obema rokama. Kljub temu, da so iz elastičnih materialov, bi jih lahko prepogosto vlečenje z eno roko poškodovalo.
 • Po uporabi distančnike operite z mlačno vodo (lahko dodate nežno milo), jih obrišite ali posušite na zraku.
 • Distančniki so osebni predmeti, ki jih ne delimo z drugimi osebami, tako kot ne delimo zobne ščetke ipd.
 • Shranjujte jih v torbici, ki ste jo dobite priloženo ob nakupu.

Uporaba

KAKO NAJ ZAČNEM?

Prvi korak je pravilen osnovni položaj prstov na nogi.

Pri večini težav, ki so povezane s stopali, bo pri odpravljanju le-teh prvi korak pravilen osnovni položaj prstov na nogi. Prsti na nogi morajo biti postavljeni v liniji stopalnic, kajti le tako lahko razvijejo moč in nudijo aktivno podporo našemu telesu ter gibanju. Večina konvencionalne obutve žal ne nudi možnosti, da postavimo prste v naraven/širok položaj. Leta in leta nošnje take obutve dobesedno deformirajo naša stopala. Deformirana stopala ne morejo opravljati svojih nalog in zato se pojavijo številne težave, ki so povezane tudi z neznosnimi bolečinami.

Postopno podaljševanje uporabe.

Začnite s 30 minutami in vsake tri dni podaljšajte uporabo za 30 minut. Distančnike lahko nosite tudi med spanjem oz med tem, ko niste aktivni. V tem primeru bo njihov učinek bolj usmerjen na razteg togega/rigidnega vezivnega tkiva.

Nosite jih, ko ste gibalno aktivni.

Največji učinek bo, če jih boste nosili med gibanjem. To je zelo pomembno, če želite vidne spremembe, saj se mišice in vezivno tkivo krepijo le ob ustrezni rabi. Na tak način bodo učinki nošnje distančnikov večji in hitreje vidni.


KAKO JIH NOSIMO?

Distančnike lahko nosite na golo kožo, saj so narejeni iz 100% medicinskega silikona, ki ni alergen. So mehki, elastični in udobni. Lahko jih nosite tudi preko posebnih nogavic, ki imajo ločene prste na stopalih. Nosite jih lahko tudi v čevljih, če imate ustrezno »bosonogo« obutev. Obutev je »bosonoga«, ko ustreza sledečim kriterijem:

 1. Širok predel za prste.
 2. Tanek podplat.
 3. Raven podplat.
 4. Fleksibilen podplat.

Modifikacije

PRILAGODLJIVA UPORABA

Naši distančniki so anatomsko oblikovani in jih lahko enostavno preoblikujete glede na individualne težave. Natančna navodila so priložena v paketu.

Video

Zdravo/funkcionalno stopalo je temelj za zdravo/funkcionalno telo. Težave kot so: plosko stopalo, trn v peti, halux valgus, mortonov nevrom, položaj pretirane pronacije ali supinacije, kladivasti prsti, krempljasti prsti ipd., nastanejo v prvi vrsti zaradi neustrezne obutve. Ljudstva, ki ne nosijo obutve, se v zelo majhnem odstotku srečujejo s težavami stopal, medtem ko so omenjene težave v moderni civilizaciji izredno pogoste. Poleg neustrezne obutve, moramo izpostaviti tudi druge vzroke: premalo gibanja, pretežno sedeč življenjski slog, prevladujoča hoja po ravni in trdi podlagi ter seveda tudi dedni faktor. Žal se pri odpravljanju težav s stopali vse prevečkrat izgovarjamo le na dedni faktor, ki pa nima tako velikega vpliva, kot se mu ga rado pripisuje.

Funkcionalna in zdrava stopala - 1. del

Kakšna obutev je bosonoga obutev in zakaj samo široka obutev ne bo preprečila nastanka hallux valgusa, če ste le-temu dedno izpostavljeni? Katere kriterije mora izpolnjevati obutev, da lahko rečemo, da gre za bosonogo obutev? Poglejte si video, če te tovrstna tematika zanima. V videu ne govorim o tem kako narediti prehod iz konvencionalne v bosonogo obutev. Ne govorim o tem, zakaj starejšim (80, 90 let...), ki že imajo določene težave, ne priporočam bosonoge obutve. Ne govorim o ljudeh z zdravstvenimi težavami, ki bi jim lahko bosonoga obutev škodovala. O tem kdaj drugič.

Funkcionalna in zdrava stopala - 2. del

Naša stopala so izjemo kompleksen del telesa, tako z vidika anatomije kot tudi z vidika funkcioniranja. Zaradi neustreznega življenjskega sloga in trendov, ki nam jih narekuje družba, uspešno deformiramo svoja stopala in jim jemljemo sposobnost izvajanja funkcij, za katere so narejena. To vodi v vse pregoste težave s stopali. »Bolnik z bolečino v gležnju in stopalu je eden pogostejših obiskovalcev ambulante družinske medicine. V splošni populaciji se s tovrstno težavo spopada vsak četrti do peti človek…« povzeto iz Zbornika, XII. Mariborskega ortopedskega srečanja.

V tej zgodbi je pomembno:

 • da smo kar se da bosi in v stiku z različnimi podlagami,
 • da ko smo obuti, da si izberemo ustrezno obutev t.i. bosonogo obutev,
 • da krepimo mišice stopala in tudi mišice celotnega telesa,
 • da ohranjamo gibljivost sklepov na stopalu in po celem telesu,
 • da ohranjamo elastičnost vezivnega tkiva,
 • da skrbimo za stabilizatorje trupa, ki nam pomagajo pri ohranjanju pravilne drže telesa,
 • in še in še…

Prehod na bosonogo obutev mora biti postopen, pameten in tukaj bo na preizkušnji vaša vztrajnost …ne odnehajte po par mesecih kajti deformacij, ki ste si jih pridelali v več desetletjih, se ne se da izboljšati v parih mesecih… za to so potrebna leta dela.

Deli na