Izboljšajte svojo uporabniško izkušnjo z nami

V primeru, da ne najdete odgovora na tej strani nam vedno lahko pišete z uporabo Kontaktnega obrazca

VIIT Online navodila

Pogosta vprašanja in odgovori

Nekaj najbolj pogostih vprašanj

Registracija in prijava
Je registracija obvezna?

Registracija za brskanje po našem spletnem portalu sicer ni obvezna, vendar imate kot neregistrirani obiskovalec omejene možnosti uporabe portala. Za nakupovanje izdelkov in VIIT naročnin v spletni trgovini je registracija obvezna.

Kako se registriram?

Na strani za prijavo imate tudi povezavo za registracijo novega uporabniškega računa. Klik na to povezavo vas preusmeri na obrazec, v katerega vnesete podatke. V kolikor želite račun na podjetje, izpolnite tudi polja ”Podatki o podjetju”. Račun bo v tem primeru izdan na podjetje.

Po oddaji obrazca boste na e-mail naslov prejeli navodila za aktiviranje registriranega uporabniškega računa.

Kako se prijavim z uporabniškim računom?

Za prijavo v meniju izberite gumb Prijava. To vas preusmeri na stran, kjer vnesete e-mail naslov in geslo.

Ob poskusu registracije mi sistem vrne sporočilo, da je e-mail naslov že v bazi.

V tem primeru je e-mail naslov, ki ga želite uporabiti za registracijo že registriran. To pomeni, da je nekdo ta e-mail naslov že uporabil za registracijo.

Registriral/a sem se, a se ne morem prijaviti. Zakaj?

Po vnosu podatkov, ki so potrebni za registracijo uporabniškega računa, vam sistem pošlje sporočilo na e-mail naslov, ki ste ga vnesli ob registraciji. V tem sporočilu so navodila za aktiviranje uporabniškega računa. Dokler ne izvedete aktivacije, je uporabniški račun neaktiven.

Ob prijavi mi sistem vrne napako, da podatki za prijavo niso pravilni.

To se lahko zgodi, kadar ste uporabniški račun registrirali, niste pa ga aktivirali. Ob registraciji ste na vneseni e-mail naslov prejeli sporočilo z navodili za aktiviranje uporabniškega računa.

Možno je tudi, da se poskušate prijaviti s skupinskim uporabniškim računom na obrazcu za osebne uporabniške račune. Na strani za prijavo imate dva zavihka. Prijava za posameznike in prijava za podjetja.

Prijava za posameznike je za osebne uporabniške račune. Tukaj se prijavite z e-mail naslovom in geslom.

Prijava za podjetja je za skupinske uporabniške račune. Prijavite se z uporabniškim imenom in geslom, ki ste ju prejeli.

Pozabil/a sem geslo za prijavo.

V primeru pozabljenega gesla, kliknite na povezavo ”Ponastavitev gesla”. Nato vnesite e-mail naslov, ki ste ga vnesli ob registraciji in na ta e-mail naslov boste prejeli navodila za ponastavitev gesla.

Za skupinske uporabniške račune ponastavitev gesla ni možna. V tem primeru se boste morali obrniti na osebo, ki vam je dala uporabniško ime in geslo.

Sistem mi javi, da je nekdo z mojim uporabniškim imenom že prijavljen.

Kadar vam ob poskusu prijave sistem vrne obvestilo “S tem uporabniškim imenom je nekdo že prijavljen” to pomeni, da ste v sistem prijavljeni na drugi napravi ali na isti napravi v drugem brskalniku. Na ”VIIT on-line” treninge ste lahko s svojim uporabniškim imenom istočasno lahko prijavljeni le enkrat. Samo na eni napravi oziroma v enem brskalniku na isti napravi. Po zaključku uporabe ”VIIT on-line” treninga, se vedno odjavite iz sistema.

Kadar nimate več dostopa do naprave, na kateri ste se nazadnje prijavili, boste morali počakati določen čas, da vas sistem samodejno odjavi. To lahko traja nekaj ur.

To blokado sočasne prijave z enim uporabniškim imenom smo uvedli zaradi preprečevanja zlorab pri ogledu on-line treningov.

Predstavitev VIIT treningov
Kaj je trening VIIT?

VIIT – »Vodeni Interdisciplinarni Intenzivni Trening«, je avtorsko delo. Na treningu VIIT so izbrane vaje in načela različnih športnih zvrsti, s katerimi vplivamo na vse segmente splošne kondicijske pripravljenosti. Združila sem svoje strokovno znanje in bogate izkušenj iz prakse. VIIT je zasnovan tako, da izredno hitro vpliva na boljšo kondicijsko pripravljenost telesa in nam omogoča hitro transformacijo telesa. Vsebuje elemente funkcionalne vadbe, mobilnosti, metaboličnega treninga in tudi zametke joge, pilatesa, atletike, gimnastike, baleta ter ritmike. V eni uri vadbe, vsa gibanja izpeljemo tako, da kar se da celostno vplivamo na naše telo. Za skladnost gibanja so zaslužne različne gibalne sposobnosti od gibljivosti, ravnotežja, preciznosti, koordinacije, hitrosti, moči, vse do vzdržljivosti, agilnosti ter propriocepcije. Vse je potrebno uravnotežiti, oz. jih razvijati po nekem dopolnjujočem konceptu, kar je tudi eno izmed pomembnejših načel treninga VIIT.

Danes veliko pozornosti namenjamo večjim mišičnim skupinam in delom telesa, ki se nam zdijo vizualno bolj izpostavljeni. Pozabljamo pa na tiste dele, ki so zaslužni za dobro funkcioniranje našega telesa. Verjamem, da je že vsak med vami slišal za pregovor o verigi ki pravi, »da je veriga močna le toliko, kot je močen njen najšibkejši člen«. In po takem principu deluje tudi naše telo. Nič vam ne koristijo velike mišice, če se ne morete niti predkloniti, da bi si zavezali vezalke. Veliko pozornosti pri “modernih” vadbah se namenja treningu moči in vzdržljivosti. Kaj pa ravnotežje, gibljivost, propriocepcija…? Kaj pa čiste osnove pravilne drže telesa? Kaj pa ohranjanje mobilnosti vaših sklepov? Kaj pa načeli počitka in regeneracije? O vsem tem in še več ter veliko praktičnih nasvetov boste dobili na treningu VIIT.

Ali je VIIT slovenski izraz za treninge HIIT?

Ne. V mojem primeru ne, ker je VIIT = »Vodeni Interdisciplinarni Intenzivni Trening« in ni izpeljanka za visoko intenzivne intervalne treninge. VIIT je veliko več kot samo visoko intenziven trening. Metoda treninga upošteva načelo sistematičnosti, postopnosti in racionalnosti. Vadeče moramo obravnavati kar se da celostno in po načelu vsestranskega razvoja. Moja želja je, da se posameznik aktivno in zavestno vključi v proces spreminjanja ter sprejme gibanje kot pomemben del vsakdanjega življenja.

Je trening VIIT novost na trgu?

Ne trening VIIT ni novost. Izvajam ga že 13 let in v teh letih se je sam koncept treninga zelo malo spremenil. Nastal je kot vadba zame, a kmalu so se mi priključile tudi prijateljice v želji, da bi tudi one naredile nekaj za svoje zdravje, videz in počutje. Glas o VIITu je šel počasi od ust do ust, prihajalo je čedalje več udeleženk in v dveh letih se je VIIT razširil po celi Sloveniji: Ljubljana, Radovljica, Bled, Lesce, Jesenice, Brdo pri Kranju, Novo mesto, Nova Gorica, Maribor, Krško, Brežice, Celje, Tržič, Škofja Loka, Žiri, Koper, Trebnje, Ivančna Gorica in Tolmin. To so bile lokacije, kjer sem s pomočjo licenciranih trenerk izvajala treninge VIIT.

V čem se VIIT razlikuje od ostalih vadb?

Na VIITu vam želim predati svoje znanje, ki sem ga pridobila skozi vsa leta izobraževanja in delovanja na področju športa ter gibanja. VIIT ni samo trening, je tudi skupnost v kateri se družimo, podpiramo in skupaj rastemo.

Kako je nastal trening VIIT?

VIIT je bil formiran zame, ki sem se po treh porodih vračala v formo. Ob iskanju primerne vadbe zase na trgu nisem našla ustrezne. Zaradi »poklicne deformacije« sem želela vadbo, ki bi imela celosten pristop, kar se tiče splošne kondicijske pripravljenosti. Iskala sem takšno vadbo, ki bi zajela vse gibalne in funkcionalne sposobnosti. Prav tako ni bilo vadbe, ki bi imela celosten pristop na samo telo: da ni poudarek samo na trebuhu, stegnih in zadnjici ampak, da se krepijo tudi t.i. »pozabljeni deli telesa« vrat, zapestja, gležnji, stopala, prsti na rokah in nogah… In tako je nastal VIIT.

Komu je VIIT namenjen?

Namenjen ženskam, moškim, otrokom, najstnicam/najstnikom, začetnikom in vrhunskim rekreativcem. Vadba je izpeljana tako, da jo lahko zelo prilagajamo posamezniku.

Koliko časa traja en trening VIIT?

Trening VIIT traja 60 minut.

Kako izgleda ura treninga VIIT?

Trening je sestavljen iz uvodnega dela, približno 20 minutnega ogrevanja, kjer se zares dobro ogrejemo in pripravimo telo na napor, ki sledi v glavnem delu vadbe. V glavnem delu vadbe izvajamo gibalno enostavne vaje za krepitev vseh mišic telesa. Ne zanemarimo pa tudi »pozabljene« dele telesa (vrat, zapestja, prste, gležnje, stopala …). V zaključnem delu treninga, je poudarek na dihanju in razteznih vajah, s čimer telo sprostimo, umirimo in pripravimo na regeneracijo. S takim zaključkom damo piko na i vsakemu treningu.

Kako naj se oblečem za trening VIIT?

Oblecite se tako, da vam bo udobno in da vas oblačila ne bodo omejevala pri gibanju. Tudi preohlapna oblačila niso priporočljiva saj nas lahko med gibanjem motijo in nam ne omogočajo natančnega pregleda nad pozicijo telesa med gibanjem. Priporočam, da trening izvajate bosi. In še posebno opozorilo za ženske: ženske moramo poskrbeti, da so dojke med vsako vadbo dobro podprte. V ta namen si priskrbite kvalitetne športne modrčke. Športni modrček ne sme bili preveč ohlapen in udoben. Večje kot so dojke, več opore potrebujejo. V takih primerih vam bosta v pomoč tudi dva športna modrčka, ki ju oblečemo enega čez drugega.

Zakaj je priporočljivo, da smo med treningom VIIT bosi?

Na VIITu spodbujamo izvajanje treningov brez obutve. Izvajamo tudi takšne vaje, ki jih v obutvi težko pravilno izvedete. Zdravo/funkcionalno stopalo je temelj za zdravo/funkcionalno telo. Zaradi premalo hoje, zaradi neustrezne obutve, zaradi prevladujoče hoje po ravni in trdi podlagi, so naša stopala ogrožena. Zdravo/funkcionalno stopalo se začne pri naravni/široki postavitvi prstov. Le-ta ni možna v konvencionalni obutvi, saj se taka obutev ne prilagaja obliki stopala ampak se stopalo prilagodi čevlju. V taki obutvi stopalo ne moremo doseči optimalne aktivacije mišic stopala. Pojavijo se številne težave med katerimi je najbolj znana ta, ko imamo disfunkcionalen stopalni lok. Stopalni lok in mišice znotraj njega, so pomembne pri amortizaciji naše hoje, teka in gibanja na splošno. Tako se premočni tresljaji ne prenašajo na sklepe višje v telesu. Težave kot so: plosko stopalo, trn v peti, halux valgus, položaj pretirane pronacije ipd. vse vodijo v večje težave, ki se na koncu ne omejijo samo na stopalo.

Potrebujem kakšne športne pripomočke za izvajanje treningov VIIT?

Za izvajanje treningov VIIT uporabljamo osnovne pripomočke: brisačo in bidon z vodo ter priporočljive pripomočke, ne pa nujne: blazino (kupiš tukaj), kolebnico (kupiš tukaj) in zapestne uteži (kupiš tukaj).

Koliko je trening VIIT »agresiven«?

Trening VIIT kljub temu, da ima v svojem imenu besedo »intenziven«, ni agresiven. Poudarek je izključno na pravilni izvedbi vaje in ne na forsiranju hitrih ponovitev.

Ali se lahko med treningom VIIT poškodujem?

Prva naloga in skrb vsakega trenerja je, da poskrbi za varno vadbo. Moj namen ni, da vas »ubijem« na prvih treningih, da izgubite voljo, se po možnosti poškodujete in odnehate. Veliko je začetnikov in takih, ki imajo zaradi različnih zdravstvenih razlogov omejitve pri gibanju. Ker je trening interaktiven, vadeče skušam maksimalno popravljati. Kljub temu, da sem vnaprej pripravljena, trening vedno prilagajam temu kako »dihajo« moji vadeči. Prav tako mi je 13 letna »kilometrina« dala toliko izkušenj, da že vnaprej vem, kje bi se lahko pojavile napake in zato vadeče že pri sami demonstraciji pravilne izvedbe vaje, opozorim tudi na najbolj tipične napake. In moji vadeči vedo, da res veliko govorim/opozarjam.

Kdo vodi treninge VIIT?

Spletne treninge VIIT in Treninge VIIT v dvorani vodi Alenka Ružič Jovović, uni. prof. športne vzgoje in ustanoviteljica treningov VIIT. Več o Alenki si lahko preberete tukaj. Treninge VIIT v dvorani vodi tudi Nina Misotič, mag. kineziologije.

Kaj pa poleti? Se takrat Treningi VIIT izvajajo?

Treninge VIIT izvajam že 13 let brez prekinitve. 365 dni na leto, ne glede na dopuste in počitnice. Filozofija VIIT-a ni v tem, da se gibanja lotimo samo znotraj nekega časovnega obdobja in si vmes privoščimo daljša obdobja počitka. Trdno verjamem, da je ključ do uspeha/zdravja/vitalnosti v kontinuirani redni vadbi. Tako kot si zobe umivamo 12 mesecev na leto, se moramo tudi gibati 12 mesecev. Zato bodo tudi poleti na voljo Spletni treningi VIIT. Treningov VIIT v dvorani od julija do oktobra ne bo.

Kaj pa v primeru bolezni trenerke, dopustov, višje sile. Takrat treningi VIIT v dvorani odpadejo?

Ne, treningi ne odpadejo. V takih primerih skušamo dobiti ustrezno zamenjavo.

Se vam lahko pridružim tudi sredi sezone?

Spletni treningi VIIT so zasnovani tako, da se nam lahko pridružite sredi leta, meseca ali tedna. Za treninge VIIT v dvorani pa pišite na viit@vformizalenko.com za več informacij.

Ali je karta vezana na začetek meseca?

Ne, karta je vezana na 30 koledarskih dni in ne na tekoči mesec. Lahko se nam priključite tudi npr. 18. v mesecu.

Ali se s 30-dnevno naročnino za VIIT treninge vežem tudi za naprej?

Ne, popolnoma nič se ne vežete in lahko treninge prekinete po svoji želji. S 30 dnevno naročnino imate plačan dostop do treningov za 30 dni.

Je VIIT primeren zame
Komu so treningi VIIT namenjeni?

Namenjeni so ženskam, moškim, otrokom, najstnicam/najstnikom, začetnikom in vrhunskim rekreativcem. Vadba je izpeljana tako, da jo lahko zelo prilagajamo posamezniku.

Sem začetnik. Je trening VIIT primeren zame?

Trening VIIT je primeren za začetnike in tudi za tiste, ki že dolgo časa niste migali in potrebujete malo spodbude. Tudi bolj »zahtevni« rekreativci se ne boste dolgočasili, kajti vsak dela po svojih zmožnostih. Vadeči imate vedno na razpolago vajo v lažji ali težji izvedbi. Za začetnike je priporočljivo, da se vsaj nekaj treningov držite malenkost »nazaj«. Toliko, da spoznate moj način dela in tudi vaje, ki jih izvajamo. Včasih nekatere, na pogled zelo enostavne vaje, sploh niso enostavne.

Je trening VIIT samo za ženske?

Ne, ravno nasprotno. Na treningu v prvi vrsti skrbimo za osnove, ki vam omogočajo kasnejši napredek na vseh področjih gibalnega udejstvovanja. Če se malo pohecam in veste, da je v vsakem hecu tudi nekaj resnice, lahko rečem, da: moški potrebujete trening VIIT celo bolj, kot ženske, kajti »moški način treningov« v osnovi zanemarja mobilnost, gibljivost in funkcionalnost telesa. Če ne prej, boste take vaje delali, ko se bodo pojavile posledice neravnovesij v telesu! In verjemite mi, da se bodo pojavile, če zanemarjate zgoraj omenjene osnove!

Je trening VIIT primeren za otroke?

Seveda. Trening je zelo priporočljiv za otroke, saj delamo vaje z lastno težo, skušamo celostno vplivati na razvoj vseh gibalnih spodobnosti in stremimo temu, da ne zanemarimo nobenega delčka telesa. Istočasno pa bo vadba z vašimi otroki kvalitetno preživet skupni čas in dobra popotnica za življenje.

Kaj pa starostna omejitev na VIITu?

Težko bi starostno omejila vadbo. Ali bo vadba za vas primerna, ali ne, ni odvisno od starosti, temveč od drugih omejitev, ki se nanašajo na vaše zdravje. Če imate katerokoli kronično bolezen, se pred udeležbo na VIITu posvetujete z vašim zdravnikom.

Je trening VIIT primeren za osebe s previsoko telesno težo? Naj raje vztrajam pri vsakodnevni hoji?

Vsi, ki imajo previsoko telesno težo, se morajo zelo pazljivo lotevati gibanja na splošno. Osebno vsem osebam s previsoko telesno težo PREPOVEDUJEM naslednje: tek, poskoke in agresivne metabolične treninge, kjer ni poudarka na pravilnem izvajanju vaje in tudi vsako dolgotrajno hojo. Klasična napaka ljudi, ki imajo omejitve pri gibanju zaradi različnih poškodb, bolečin, previsoke telesne teže ipd. je, da si rečejo: »Saj hodim pa lahko. Bom pa dolgo hodil«. Tukaj se lahko naredi veliko škode, saj je nepravilna, dolgotrajajoča hoja, ob nepravilni drži, če se vaši gibi ponavljajo izven idealnih stikov kosti v sklepih, če nimate mišične mase, ki podpira vašo hojo, če imate rigidna stopala ipd. za vas škodljiva. Na treningu VIIT delamo veliko na pravilni telesni drži, na treniranju pravilnih gibalnih vzorcev, velik poudarek je na pravilni izvedbi vaj, s katerimi krepimo vse mišice telesa, skrbimo za gibljivost in mobilnost telesa, delamo na ravnotežju in še in še. Trening VIIT skrbi za vaše zdravje in vam bo v pomoč tudi, če imate kakšen kilogram preveč.

Rada bi izgubila kakšen kilogram maščobnega tkiva. Mi bo trening VIIT v pomoč pri temu?

Trening VIIT vam bo v veliko pomoč pri:

 • izgubljanju maščobnega tkiva,
 • večanju mišične mase,
 • oblikovanju telesa,
 • učenju pravilnih gibalnih vzorcev,
 • učenju pravilne telesne drže, pravilnega dihanja, zavestne mišične kontrakcije,
 • spoznavanju vašega telesa, kako se odziva na določene dražljaje,
 • pripravi telesa za nadaljnja gibanja in športe.

Seveda pa je izguba maščobnega tkiva v prvi vrsti odvisna od dnevnega kaloričnega deficita na daljši rok. Zavedati se morate, da težko »pokurimo« toliko kalorij na vadbi, kot jih lahko pojemo v enem dnevu. Vadba v prvi vrsti naj ne bi bila sredstvo za porabo kalorij. Vadba je potreba telesa, da se krepi in ohranja zdravje.

Je trening VIIT primeren za mamice po porodu?

Obstajajo strokovno utemeljena priporočila, ki določajo kdaj lahko zdrava mamica začne s postopnim gibanjem. V primeru klasičnega poroda je to 6 tednov po porodu in 2 meseca po carskem rezu. Seveda mora začeti s prilagojeno vadbo kar pa VIIT ni. VIIT ni specializirana vadba za po porodu. Izjemoma se VIITa po porodu lahko udeležijo mamice, ki izpolnjujejo vse sledeče pogoje:

 • dobijo dovoljenje ginekologa/ginekologinje za vadbo,
 • poznajo trening VIIT že od prej,
 • so kondicijsko nadpovprečno pripravljene,
 • izredno dobro poznajo svoje telo in se takoj odzovejo v primeru, da telo sporoča kakršnokoli utrujenost/bolečine,
 • se znajo držati nazaj in izvajati le lažjo obliko vaje ne glede na to, da se počutijo dobro,
 • ne izvajajo nobenih poskokov prvih 6 mesecev,
 • raztezne vaje izvajajo z vsaj 10% rezervo,
 • jih VIIT napolni z energijo in ne obratno,
 • se tega držijo vsaj prvih 6 mesecev po porodu oz dlje, če je potrebno.
Kaj pa nosečnice in VIIT treningi?

Nosečnost ne spada med bolezenska stanja ampak med normalna ženska stanja. Gibanje v nosečnosti je zelo zaželeno, če je prilagojeno in če je le potek nosečnosti običajen. V redkih primerih in pri rizičnih nosečnostih boste morale strogo mirovati. Če je le možno vam svetujem, da se udeležite vadbe, ki je prilagojena nosečnicam. VIIT vadba ni specializirana za nosečnice. Izjemoma se VIITa lahko udeležijo nosečnice, ki izpolnjujejo vse sledeče pogoje:

 • zdrave nosečnice, ki nimajo rizične nosečnosti in so dobile dovoljenje ginekologa/ginekologinje za vadbo,
 • poznajo trening VIIT že od prej,
 • izredno dobro poznajo svoje telo in se takoj odzovejo v primeru, da telo sporoča kakršnokoli utrujenost/bolečine,
 • se znajo držati nazaj in izvajati le lažjo obliko vaje ne glede na to, da se počutijo dobro,
 • ne izvajajo nobenih poskokov,
 • med vadbo ne zadržujejo diha dlje časa,
 • med vadbo ne občutijo povečanega otrdevanja trebuha,
 • se jim med vadbo ne vrti,
 • raztezne vaje izvajajo z vsaj 10% rezervo,
 • jih VIIT napolni z energijo in ne obratno,
 • vadbo prekinejo takoj, ko se ne počutijo dobro.
So treningi VIIT primerni za osebe, ki imajo težave z bolečinami v hrbtu?

Pogojno da. Zakaj pogojno? Ker ne morem vseh bolečin v hrbtu vreči v isti koš. Obstajajo primeri, ko enostavno ne boste smeli migati oz. boste lahko migali le pod strogim nadzorom strokovnjaka (ena na ena), kajti z neustrezno vadbo si lahko naredite zares veliko škodo. Vendar pa bi rada poudarila, da se bo vaše stanje z ustrezno vadbo v res veliko primerih izboljšalo! VIIT treninga se lahko udeležite pod določenimi pogoji: da dobite zeleno luč od zdravnika in da se na treningu strogo držite mojih navodil. Marsikatera bolečina v hrbtu izvira iz nepravilne drže, nerazvitih mišičnih struktur, ki stabilizirajo hrbtenico, premalo gibljivih kolkov in premalo gibljive hrbtenice na splošno.

Navodila za vse, ki imajo težave z bolečinami v hrbtu:

 • pazite na pravilno držo telesa,
 • pri izvajanju vaj morajo biti vaši stabilizatorji trupa aktivni,
 • zelo pazljivo in z občutkom izvajajte vse rotacije trupa,
 • vse vaje izvajajte počasi in kontrolirano,
 • vse vaje izvajajte v lažji izvedbi,
 • nobenih poskokov. Namesto kolebnice korakate na mestu,
 • v primeru, da se pojavijo bolečine, morate vadbo prekiniti.
So treningi VIIT primerni zame, če imam težave z inkontinenco?

Pogojno da. Udeležba na treningu VIIT je odvisna od stopnje inkontinence, zavestnega in pravilne aktivacije stabilizatorjev trupa in medeničnega dna, dovoljenja vašega ginekologa/ginekologinje ter strogega upoštevanja navodil trenerja (nobenih poskokov, teka, globokih počepov, …).

Nakup treningov VIIT
Treningi VIIT v dvorani

Treningi VIIT v dvorani so strokovno vodeni skupinski treningi, ki potekajo v Ljubljani na Poljanski cesti 61, v športni dvorani Srednje zdravstvene šole, vsak torek in četrtek ob 19:00. Treninge vodita Alenka Ružič Jovović, prof. športne vzgoje in Nina Misotič, mag. kineziologije. Trening traja 60 minut. Na voljo je samo sezonska karta, ki jo lahko poravnate v enem ali v dveh obrokih. Prvi obrok ob vpisu in drugi obrok najkasneje 6.12.2023. Na lokacijo pridite 15 minut pred treningom, da se pripravite. Treningi odpadejo na državne praznike. Zadnji trening VIIT v dvorani bo 20.6.2024. Pridružujemo si pravico za spremembo termina ali lokacije. 

*Število mest je omejeno in trenutno so vse skupine polne. Za čakalno vrsto ali dodatne informacije lahko pišete na viit@vformizalenko.com.

Spletni trening VIIT oz. VIIT on-line

Spletni treningi VIIT ali na kratko VIIT On-line so strokovno vodeni spletni treningi s pomočjo video posnetkov (možne naročnine: 30 dni / 90 dni / 180 dni) in možnost obiska skupinskih Treningov VIIT v dvorani (glede na naročnino) ter podporo preko elektronske pošte. Treninge vodi Alenka Ružič Jovović in trajajo 60 minut.

Kaj pomeni možnost obiska treninga VIIT v dvorani znotraj naročnine VIIT on-line?

Treninga VIIT v dvorani v sklopu naročnine "VIIT on-line” se lahko udeležite na kateremkoli od razpisanih terminov (na Poljanski cesti 61, v športni dvorani Srednje zdravstvene šole, vsak torek in četrtek ob 19:00), znotraj veljavne naročnine. Obvezna je predhodna prijava na viit@vformizalenko.com. Treninge v dvorani, ki so del naročnine "VIIT on-line", morate izkoristiti znotraj veljavnosti naročnine in se ne prenašajo v drugo naročniško obdobje. Izjema so naročnine kupljene od 20.6.2024 do 30.8.2024, za katere lahko trening v dvorani izkoristite v septembru 2024.

Kako dostopam do VIIT on-line treningov?

Dostop do posnetkov treningov je možen znotraj veljevne naročnine (možne naročnine: 30 dni / 90 dni / 180 dni) in omogoča tudi vodenje evidence izkoriščenih treningov. Posnetke VIIT on-line treningov po tem, ko ste prijavljeni v sistemu, najdete pod zavihkom ”Moj račun”  ”Moje naročnine”.

Pri nakupi VIIT on-line treningov mi gumb v »košarico« ne deluje.

Če vam gumb za v »košarico« ne deluje pomeni, da ni izbranih mesecev ali pa ni izbranih dovolj mesecev za nakup naročnine.

Za nakup VIIT on-line treningov je potrebno izbrati/obkljukati tudi število mesecev VIIT vadbe.

Primer:

 • za 30-dnevno naročnino morate izbrati 1 izmed šestih mesecev;
 • za 90- dnevno naročnino morate izbrati 3 izmed šestih mesecev. Npr 1., 2., in 3. mesec;
 • za 180- dnevno naročnino pa morate poklikati vseh šest mesecev.

Vsak mesec vsebuje 12 posnetkov treningov. Lahko izberete poljubni mesec. Svetujemo pa, da greste po vrsti.

Nekateri VIIT on-line treningi so poimenovani »VIIT soft«. Kaj to pomeni?

Treningi VIIT on-line si sledijo v zaporedju: dva klasična VIIT in nato en »VIIT soft«, ki pomeni trening s poudarkom na razteznih vajah.

Koliko časa je posamezen posnetek treningov VIIT on-line na voljo?

Naročnine za on-line VIIT treninge trajajo 30 dni, 90 dni ali 180 dni. Dostop do treningov je mogoč znotraj veljavne naročnine.

Kaj pomeni, če pri VIIT on-line označim 1., 2. in 3. mesec? So to jan., feb. in mar.?

Ne. Izbira meseca ni povezana s koledarskim mesecem. Izberete lahko poljubni mesec. Svetujemo pa, da greste po vrsti.

Ali lahko isti posnetek treninga VIIT on-line izvedem večkrat?

Seveda. Trening VIIT je sestavljen iz »ogrevanja« in »glavnega dela«. V sklopu ogrevanja aktiviramo vsa tkiva, delamo na gibljivosti, mobilnosti in funkcionalnosti telesa. Ta del treninga (prvih 20-30 minut) lahko izvajate vsak dan. Medtem, ko v glavnem delu treninga izvedemo t.i. visoko intenzivni del. Take treninge izvajamo z vsaj 48 urnim premorom. Torej glavni del treninga VIIT izvajamo 3 krat tedensko. Prvi del treninga pa lahko izvajate vsak dan.

Ali si lahko pri VIIT online treningih isti mesec izberem večkrat ob nakupu naročnine?

Primer: ob preteku aktualne naročnine, kjer sem izbrala 2. mesec, se ob nakupu nove naročnine ponovno odločim in obkljukam 2. mesec.

Seveda. Namen VIIT on-line treningov je, da jih osvojite. In če so vam posnetki treningov npr. v 6. mesecu najljubši, seveda lahko vadite večkrat po njih in dostop do njih kupite večkrat.

Kako ob nakupu nove VIIT on-line naročnine vem, katerega izmed mesecev sem že opravil?

Ob nakupu posameznega meseca si v razdelku ”moje naročnine” obkljukajte posnetke že opravljenih treningov kot prikazuje slika in si vodite lastno evidenco že opravljenih treningov.

Koliko VIIT on-line treningov lahko izvedem znotraj 30 - dnevne naročnine?

Pri 30 - dnevni naročnini dostopate do 12 posnetkov treningov VIIT.

Ali si VIIT on-line naročnino lahko kupim sredi meseca?

Seveda, spletni VIIT treningi so na voljo ves čas in so veljavni znotraj naročnine. Primer: Lahko ga kupite 15. marca ali pa sredi maja, če vam tako ustreza in velja 30, 90 ali 180 dni od dneva nakupa.

Nimam veliko prostora v stanovanju in me skrbi, če bom lahko izvajala VIIT on-line treninge?

Treningi VIIT on-line so prilagojeni treniranju v stanovanju in prostorski omejitvi. Uporabljamo predvsem takšen nabor vaj, ki ne zahtevajo večjih premikov v prostoru. Potrebujete približno toliko prostora, da lahko na tla položite joga blazino.

Kdaj mi naročnina za treninge VIIT začne veljati?

Naročnina vam začne veljati takoj po uspešnem plačilu.

Nakupovanje v spletni trgovini
Kako kupim izdelke v spletni trgovini?

Pred nakupovanjem v spletni trgovini morate biti registriran uporabnik in prijavljeni v sistem. Ko izberete želen izdelek, kliknite gumb Nakup. Preusmerjeni boste na stran, kjer si izberete želeni način plačila. Trenutno je možno plačevati s sistemom PayPal, oz. s plačilnimi karticami. Fizične izdelke lahko po predhodnem naročilu kupite tudi na lokaciji Kotnikova 28 v Ljubljani, vsako sredo od 10:00 do 12:00. Plačilo je možno z gotovino ali s plačilnimi karticami.

Kako kupim naročnino za treninge VIIT in kombinirano karto?

Pred izvršitvijo nakupa naročnin za VIIT treninge ali kombinirano karto morate biti registriran uporabnik in prijavljeni v sistem. Ko izberete želeno naročnino, kliknite gumb Nakup. Preusmerjeni boste na stran, kjer si izberete želeni način plačila. Trenutno je možno plačevati s sistemom PayPal, oz. s plačilnimi karticami

Ali lahko prejmem račun na podjetje?

Da. Ob spletni registraciji v vašem profilu izpolnite polja ”Podatki o podjetju”. Ob nakupu naročnine VIIT ali izdelka pa na blagajni obkljukajte polje ”Želim račun na podjetje”, kamor se bodo avtomatsko prenesli podatki o podjetju iz vašega profila.

Pri paketu naročnine za treninge VIIT mi piše, da je ne morem kupiti.

Kadar ste prijavljeni s skupinskim uporabniškim računom, npr. zuporabniškim imenom, ki ste ga prejeli v podjetju, nakupa ne morete izvesti. Nakup lahko opravite samo, kadar ste prijavljeni z osebnim uporabniškim računom.

Kdaj mi naročnina za treninge VIIT začne veljati?

Naročnina vam začne veljati takoj po uspešnem plačilu.

Ali lahko naročnino za treninge VIIT plačam z gotovino?

Ne. Gotovinsko plačevanje  za digitalne izdelke ni možno. Za nakup naročnine za treninge VIIT kliknite tukaj. Trenutno je možno plačevati s sistemom PayPal, oz. s plačilnimi karticami. 

Dostava
Hitra in prilagodljiva dostava

Vaša naročila bomo pripravili in odposlali v najkrajšem možnem času. Običajno naročila prejeta do 10:00 ure odpremimo še isti dan in so dostavljena naslednji delovni dan. V primeru večjega števila naročil si pridružujemo pravico za oddajo paketov v roku 3 do 5 dni.

Našim strankam nudimo možnost dostave po izbiri (FlexDeliveryService). Pakete dostavlja naš pogodbeni partner GLS od ponedeljka do petka načeloma v dopoldanskem času med 8:00 in 14:00. Če vas v dopoldanskem času običajno ni doma, lahko paket preusmerite na lokacijo, kjer se boste v času predvidene dostave nahajali. V ta namen boste en dan pred dostavo prejeli sporočilo (SMS in/ali email) z dostopom do uporabniškega portala MojPaket in 9-mestno številko za sledenje vašemu paketu. Ko je paket predan GLS kurirju, bo dostavljen že naslednji delavni dan, zato imate časa le do polnoči, da preko portala MojPaket sporočite svoje želje glede poteka dostave.

Najprej predvidite, kje boste v času dostave. Če vas na primarnem naslovu ne bo, paket raje preusmerite v Paketomat v vaši bližini, da ga boste lahko kar najhitreje prevzeli. Imate tudi možnosti:

 • preusmeritve paketa na drugi naslov,
 • dostavo na drugi datum,
 • prevzem v najbližjem GLS Paketomatu ali
 • prevzem v GLS Paketni trgovini.

V kolikor paketa v roku 4 delovnih dni ne boste prevzeli, vam bomo ponovno poskusili dostaviti paket. V kolikor bo tudi drugi poskus neuspešen, se bo paket vrnil k pošiljatelju.

Kako preverim status naročila?

Prav tako lahko v svojem profilu preverite status vašega naročila. To naredite tako, da greste v meniju na MOJ RAČUN --> Moja naročila. Tukaj bo naveden status naročila: ”V obedlavi” ali ”Odposlano dne ...”.

Stroški dostave

Stroške dostave krije kupec in znašajo 4,99 € za dostavo po Sloveniji in 9,99 € za mednarodno dostavo. Strošek dostave je na računu vidno ločen od stroška izdelkov. Za države, ki niso v EU lahko pri uvozu blaga nastanejo dodatni stroški (uvoznih dajatev in drugih davkov), ki jih ne krije prodajalec in bremenijo kupca.

Dostava v tujino

Trenutne lokacije na katere dostavljamo izven Slovenije so:

 • Avstrija AT
 • Belgija BE
 • Bolgarija BG
 • Češka CZ
 • Nemčija DE
 • Danska DK
 • Estonija EE
 • Španija ES
 • Francija FR
 • Hrvaška HR
 • Madžarska HU
 • Italija IT
 • Litva LT
 • Luksemburg LU
 • Latvija LV
 • Nizozemska NL
 • Poljska PL
 • Portugalska PT
 • Romunija RO
 • Slovaška SK

Po Evropi je standardni čas dostave za pakete v sosednje države od 24 do 48 ur. Za vse bolj oddaljene evropske države dostava traja od 72 do 120 ur. GLS dostavlja pakete od ponedeljka do petka v pretežno dopoldanskem času (8:00-14:00).

Osebni prevzem
Kdaj in kje?

Če pri »dostavi« izberete »Osebni prevzem« boste prejeli sporočilo na vaš elektronski naslov, v katerem bodo podrobne informacije. Osebni prevzem je možen vsako sredo v Ljubljani na Kotnikovi ulici 28, med 10:00 in 12:00. Med prazniki osebnega prevzema ni. Prosimo, da vaše naročilo prevzamete v roku sedmih dni. Če naročila zaradi različnih razlogov ne boste mogli prevzeti v sedmih dneh in potrebujete za to daljši čas, nam to sporočite na info@vformizalenko.com.

Kako preverim status naročila?

Prav tako lahko v svojem profilu preverite status vašega naročila. To naredite tako, da greste v meniju MOJ RAČUN --> Moja naročila. Tukaj bo naveden status naročila: ”V obedlavi” ali ”Pripravljeno za prevzem”.

Ali lahko plačam naročilo ob osebnem prevzemu?

Osebno lahko prevzamete naročila, ki so bila že plačana preko spletne trgovine vformizalenko.com. Nudimo pa tudi možnost plačila z gotovino ali plačilno kartico, vendar samo v času osebnih prevzemov (sreda od 10:00 do 12:00) v Ljubljani na Kotnikovi ulici 28. Na lokaciji je recepcija in vprašajte za usmeritev v stavbi.

Uporaba portala
Kako se registriram?

Na strani za prijavo imate tudi povezavo za registracijo novega uporabniškega računa. Klik na to povezavo vas preusmeri na obrazec, v katerega vnesete podatke. V kolikor želite račun na podjetje, izpolnite tudi polja ”Podatki o podjetju”. Račun bo v tem primeru izdan na podjetje.

Po oddaji obrazca boste na e-mail naslov prejeli navodila za aktiviranje registriranega uporabniškega računa.

Kako se prijavim z uporabniškim računom?

Za prijavo v meniju izberite gumb Prijava. To vas preusmeri na stran, kjer vnesete e-mail naslov in geslo.

Ali se moram tudi odjaviti?

Portal, oz. sistem VIIT on-line treningov je zasnovan tako, da je uporabnik lahko z enim uporabniškim imenom istočasno prijavljen le enkrat. Samo na eni napravi oziroma v enem brskalniku na isti napravi. Primer: če se prijavite v vaš račun na telefonu, se istočasno ne boste mogli prijaviti še na računalniku. Najprej se boste morali odjaviti iz telefona in šele nate bo možna prijava na računalnik. Po zaključku uporabe ”VIIT on-line” treningov svetujemo, da se odjavite iz sistema.

Kadar nimate več dostopa do naprave, na kateri ste se nazadnje prijavili, boste morali počakati določen čas, da vas sistem samodejno odjavi. To lahko traja nekaj ur. To blokado sočasne prijave z enim uporabniškim imenom smo uvedli zaradi preprečevanja zlorab pri ogledu on-line treningov.

Kako se kot podjetje lahko prijavim na VIIT treninge?

Prijava za podjetja je namenjena skupinskim uporabniškim računom. Prijavite se z uporabniškim imenom in geslom, ki ste ju prejeli. V meniju izberite ”VIIT treningi” --> Prijava --> Podjetje.

Pozabil/a sem geslo za prijavo.

V primeru pozabljenega gesla, kliknite na povezavo ”Ponastavitev gesla”. Nato vnesite e-mail naslov, ki ste ga vnesli ob registraciji in na ta e-mail naslov boste prejeli navodila za ponastavitev gesla.

Za skupinske uporabniške račune ponastavitev gesla ni možna. V tem primeru se boste morali obrniti na osebo, ki vam je dala uporabniško ime in geslo.

Ob prijavi mi sistem vrne napako, da podatki za prijavo niso pravilni.

To se lahko zgodi, kadar ste uporabniški račun registrirali, niste pa ga aktivirali. Ob registraciji ste na vneseni e-mail naslov prejeli sporočilo z navodili za aktiviranje uporabniškega računa.

Sistem mi javi, da je nekdo z mojim uporabniškim imenom že prijavljen.

Kadar vam ob poskusu prijave sistem vrne obvestilo “S tem uporabniškim imenom je nekdo že prijavljen” to pomeni, da ste v sistem prijavljeni na drugi napravi ali na isti napravi v drugem brskalniku. Na ”VIIT on-line” treninge ste lahko s svojim uporabniškim imenom istočasno lahko prijavljeni le enkrat. Samo na eni napravi oziroma v enem brskalniku na isti napravi. Po zaključku uporabe ”VIIT on-line” treninga, se vedno odjavite iz sistema.

Kadar nimate več dostopa do naprave, na kateri ste se nazadnje prijavili, boste morali počakati določen čas, da vas sistem samodejno odjavi. To lahko traja nekaj ur. To blokado sočasne prijave z enim uporabniškim imenom smo uvedli zaradi preprečevanja zlorab pri ogledu on-line treningov.

Kako se prijavim na newsletter oz. na prejemanje najnovejših informacij?

Ob registraciji na naši spletni strani ste samodejno prijavljeni na prejemanje novic. V primeru, da niste registrirani uporabnik, vseeno pa bi želeli prejemati novice, se lahko na prejemanje prijavite z izpolnitvijo obrazca na tej povezavi. Po izpolnitvi obrazca boste prejeli e-mail sporočilo s povezavo za potrditev prejemanja novic.

Kako se odjavim od prejemanja newslettra?

V primeru, da ste registrirani uporabnik na naši spletni strani, se od prejemanja novic odjavite v svojem uporabniškem profilu. Izklopite gumb, "Naročen na novice" in e-mail novic ne boste več prejemali. Če želite ponovno začeti prejemati novice, samo vklopite gumb, "Naročen na novice".

Za neregistrirane uporabnike je odjava od prejemanja možna s klikom na povezavo, ki je v vsakem prejetem e-mail sporočilu z novicami.

Če ste se kot neregistriran uporabnik naročili na prejemanje novic, kasneje pa ste se z istim e-mail naslovom registrirali na naši spletni strani, se podatki sinhronizirajo in boste novice prejemali samo enkrat.

Kako dostopam do preteklih računov?

S prijavo v razdelku Treningi VIIT lahko pod zavihkom ”Moje naročnine” dostopate do zgodovine plačil in računov.

Po nakupu VIIT on-line, ne najdem posnetkov treningov.

Za dostop do treningov se morate prijaviti v sistem. Neposredno lahko dostopate do treninga na tej povezavi: Moje naročnine.
Lahko pa greste na stran Treningi VIIT - Prijava. Do treningov dostopate preko zavihka »MOJ RAČUN«, v podmeni »MOJE NAROČNINE«. Npr. s klikom na gumb »1. mesec« se vam odpre stran, kjer lahko izbirate med posnetki treningov.